• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sehos CuracaoCURAÇAO – De ambulancedienst van Curaçao zal op korte termijn weer vallen onder de overheid. Alle medewerkers die in vaste dienst zijn bij de Curaçao Emergency Medical Services (Cems) zullen in 2011 ondergebracht worden in een stichting.

Dit meldde de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Jacinta Constancia, tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers. De stichting moet nog opgericht worden en zal onder de gezondheidsdienst (voorheen GGD) vallen. Personeelsleden zullen daar voor zes maanden in dienst zijn. Ondertussen zal de overheid samen met juristen en vakbond Abvo (Algemene Bond van Overheidspersoneel) een Zelfstandig Bestuurlijk Orgaan (ZBO) ontwikkelen voor de ambulancedienst.

Lonen
“Gedurende hun periode in deze stichting zullen de werknemers al hun rechten behouden”, zei Constancia. De minister is gemachtigd om samen met juristen en de vakbond beslissingen te nemen om Cems af te bouwen en de nieuwe ambulancedienst in werking te stellen. De minister wil op een verantwoordelijke manier de zaken afwikkelen. “We hebben garant gestaan voor de lonen over de maanden oktober en november, en we zullen dat ook doen voor december.”

Informeren
Constancia heeft gistermiddag met Abvo alles besproken. Er is besloten dat de vakbond het personeel vandaag aan het eind van de middag zal inlichten over alle ontwikkelingen.

www.versgeperst.com