• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal uiterlijk vandaag de gouverneur op de hoogte  stellen van zijn conclusies met betrekking tot de screening van zijn ministerploeg. Het is goed mogelijk dat er aanvullende stappen genomen moeten worden om de integriteit van de bestuurders te waarborgen.

De premier kan ook beslissen dat de betrokkene niet geschikt is om als minister te functioneren. Aanstaande maandag staan de Staten in een openbare vergadering stil bij het onderwerp screening van de leden van het kabinet-Schotte. De premier is hierbij uitgenodigd op verzoek van de PAR-Statenfractie. De PAR wil praten over de gevolgen van de ontzegging van Edsel Gumbs als hoofd van de Veiligheidsdienst en de stand van  zaken ten aanzien van de screening van de kabinetsleden.

2 reacties op “Conclusies screening naar gouverneur”

  1. Zijn de conclusies naar de gouverneur gestuurd?? Dat zal wel niet want er is veel, heel veel wat het daglicht nietkan verdragen en dat moet eerst rechtgebogen worden.

  2. Err zou een speciale postbus bij de VNA moeten zijn waar burgers/inwoners van Curacao en ook van andere landen/eilanden informatie met bewijsstukken mbt de ministers en ambtenaren kunnen indienen voor de screening van de ministers en ambtenaren. De ontvangen informatie moet kunnen worden gebruikt voor de screening, met de zekerheid dat de naam van de burger/inwoner niet wordt gepubliceerd, tenzij degene die de informatie verschaft ermee akkoord gaat dat zijn/haar naam bekend word gemaakt. Op hoger niveau (zoals die van Donner) weten ze vaak niet het fijne van de zaak, want ze wonen niet op Curacao.