• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – Het St. Elisabeth Hospitaal (SEHOS) bestaat 155 jaar. In een persconferentie gisteren gaf directeur Javier Hernandez aan dat de viering hiervan in teken staat van de saneringen bij het ziekenhuis. “Als overbrugging naar het nieuwe ziekenhuis gaan we door met de kostenbesparing”, aldus de directeur. 

Hernandez werd begin 2009 aangesteld als directeur bij het Sehos. Zijn voornaamste doel is een saneringsplan op te stellen om grote verliezen bij het ziekenhuis te voorkomen. De directeur is hier gelijk mee begonnen door flink te korten op personeelskosten. Het aantal werknemers werd teruggebracht van 1.150 in 2009 naar 997 in 2010. Veel contracten zijn niet verlengd en het aantal stafleden is teruggebracht.

Apparatuur
Ook heeft Hernandez gewerkt aan een plan om effectiever te werken met apparatuur en beschikbare ruimtes. “Het aanschaffen van nieuw apparatuur staat hoog op de lijst, vooral voor radiologie, zodat patiënten veel effectiever geholpen kunnen worden.” Minister van Volksgezondheid, Jacinta Constancia, was ook aanwezig op de persconferentie. “Het Sehos heeft op korte termijn 9.2 miljoen nodig voor nieuw apparatuur”, vulde Constancia de directeur aan.

Geld
Volgens Constancia is door de vorige regering 20 miljoen gulden beloofd aan het ziekenhuis. “Het ziekenhuis heeft van dit bedrag al 10 miljoen gehad. Als het Sehos verder gaat met de saneringen zal het ziekenhuis de rest van het bedrag ontvangen. Vooral voor nieuw apparatuur is het geld nodig, daar is dringend behoefte aan.”


www.versgeperst.com