• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende politieke partijen in Nederland willen dat minister Piet Hein Donner van Koninkrijkrelaties ingrijpt in het bestuur van Curaçao. Het CDA maakt zich zorgen omdat er nog steeds geen resultaten zijn van het antecedentenonderzoek naar de leden van de nieuwe regering. Dit meldt de Telegraaf.

De partij vindt het in tegenstelling tot andere partijen nog wel te vroeg om vanuit Nederland in te grijpen. Ronald van Raak van de SP wil wel dat Donner nu ingrijpt. Hij moet de leiding van de screening overnemen, en daarbij eventueel de Nederlandse veiligheidsdiensten inschakelen. Volgens Van Raak is de kans klein dat de ministers ongeschonden door het onderzoek komen. “We kunnen niet accepteren dat Curaçao begint met een foute regering. Nederland is verantwoordelijk voor goed bestuur op de eilanden”, aldus Van Raak.

Onderzoek
Ook Groenlinks wil dat Donner ingrijpt. Groenlinks-kamerlid Ineke van Gent maakt zich zorgen over het bestuur. Hero Brinkman, PVV-kamerlid, liet weten dat een antecedentenonderzoek belangrijk is om te voorkomen dat er ministers aan de macht komen die corrupt zijn, of connecties hebben met drugshandel. Morgen geeft de minister-president Gerrit Schotte duidelijkheid aan de gouverneur Frits Goedgedrag omtrent de screening.

4 reacties op “Ingrijpen Donner noodzakelijk?”

  1. PAR mocht voor 16 jr lang van Nederland Curacao in de schuld werken,ik heb geen tweede kamer horen schreeuwen dat er ingegrepen moest worden (HOE HET WEL OP DE ANTILLEN HEEFT GEWERKT). We moesten afhankelijk worden zodat Nederland in kongrijpen om onze autonomie in te lijfen snapt Ruwensly dit. Bekijk de Nederlandse staatschul eens jongetje,geld kan je drukken net als in ‘USA’.

  2. @ruwensly, iedereen krijgt wat hij/zij ervoor hebben gevraagt..Curacao hebt wedergekozen voor een KOLONIAAL toekomst. Voor mij moet iedereen op zijn eigen poten staan, dus ook Curacao, dan heb je NIKS met open /op je knieen te gaan zitten voor de/een GROTE GELD SCHIETER…. Wat DIE MAAKT ZEKER MISBRIUK VAN DE SITUATIE…. De mensen op Curacao moeten gewoon VOLWASSEN WORDEN en DE GROTE PROFIETUERS het LAND/EILAND UITTRAPPEN….. En tevens KOLONIAL denken zoals U dat doet behoord tot het verleden!!!!!! Growe UP ME FRIEND!!! Wat de nieuwe regering betreft hebben JULLIE der voor gekozen… BOONTJE KOMT OM ZIJN LOONTJE!!!!!

  3. @wansito, Wie betaald bepaalt! dus als wij ervoor zorgen het goed te kunnen doen dan hoeft nederland niet in te grijpen! zij hebben immers onze schulden betaald! en met deze regering die we nu hebben zitten we binnen 1 jaar weer met een gigaschuld!

  4. Hiervoor zal ik het spreekwoord:”De pot verwijt de ketel,,,,”gebruiken… In Nederland is/blijft het een heksenketel zonder oplossing.. Een na de ander hebt te maken met politie/justitie…. Als Donner de wereld wil verbeteren, MOET HIJ IN DE TWEEDE KAMER en inNederland beginnen… Daar hebt HIJ het een en ander te doen… En doen moet hij, eerst in EIGEN HUIS HET ROMMEL OPRUIMEN, SCHOONVEGEN en daarna in andermans tuin kijken!!!!!!