• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rene Rosalia, minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, heeft het Peter Stuyvesant College drie maanden bedenktijd gegeven. De school mag zelf beslissen of de naam wordt gewijzigd. Rosalia nam deze beslissing nadat hij gisteren werd verrast door een groep protesterende leerlingen.

Ruim zestig leerlingen protesteerde gisteren op de middelbare school tegen de geplande naamwijziging. De minister kwam op bezoek op het PSC in het kader van de Dag van het Onderwijs. “Het schoolbestuur zal samen met de leerlingen en ouders om tafel gaan zitten om een democratische beslissing te nemen over de naam van de school”, aldus PSC-rector Jo Hansen.

4 reacties op “PSC mag naam behouden”

 1. Spanjaarden, Nederlanders, Latinos en andere volkeren wonen ook al meer dan 400 jaar op Curacao.. Waarom er dan opeens een Afrikaans eiland van te maken?? In Spanje gaan ze toch ook geen gebouwen van de Moren en Romeinen neerhalen?

 2. Ruim zestig? er zitten meer dan 1400 leerlingen en all wat je zag was 60+
  En een naam wijzingen die het eiland een qualiteit heeft gekregen in de wereld word gewoon verwijderd is well onlogisch

 3. PSC zal wel het kweekvijver voor het draak met twee hoofden zijn. Rosalia zal wel wraak nemen

 4. Zeker 90% van de afgestudeerden van het PSC zullen tegen een naamsverandering zijn (referendum ?). Dat Rosalia na het aanhoren van een groepje “protesterenden” meteen al zin keutel intrekt, ontlokte mij de gedachte van hoeveel keutels moet hij intrekken om last van constipatie te krijgen.