• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-premier en PAR leider Emily de Jongh-Elhage liet weten dat zij nooit opzettelijk documenten heeft achtergehouden met betrekking tot de olieboringscontracten voor de Staten. Dit vertelde de Jongh-Elhage tijdens een persconferentie in het PAR clubhuis.

Tijdens de persconferentie kaartte de Jongh-Elhage aan dat als zij onrechtmatig gehandeld zou hebben als eerste minister, dat het huidige kabinet de kwestie bij het Openbaar Ministerie moet aan kaarten. “Dat de regering dit niet durft te doen bewijst dat ze weten dat er wel degelijk een machtiging is. Deze wordt door premier Schotte verzwegen. De machtiging was verleend via een landsbesluit van 27 februari 2008 no.9 die getekend is door de gouverneur.”

Onderzoek
De machtiging was nodig omdat anders het contract met de University of Texas, voor een seismologisch onderzoek in de zee rondom Curaçao, de overheid financieel en juridisch verdacht maakte. Dit onderzoek moest uitwijzen of het mogelijk is om te boren naar olie rondom Curaçao. Deze mogelijkheid werd na het onderzoek verworpen.

Discussie gesloten
De ex-premier liet ook weten dat minister-president Gerrit Schotte vanaf het begin leugens heeft verteld over deze kwestie. De documenten die Schotte maandag presenteerde had zij eerder al gegeven aan de statenleden. “Alle beschuldigingen zijn nu weerlegd, dus die discussie over olieboringen is nu gesloten”, aldus de Jongh Elhage.

7 reacties op “Emily klaar met discussie olieboringen”

 1. @ louisa. meent u een echt dat wij u kunnen geloven?

  Je bedoelt natuurlijk niet “wij” maar “ik” en de grootste leugenaars geloof je wel, maar dat staat je allemaal vrij om te doen. Voor jou helaas maar de feiten tonen aan, dat ze niet heeft gelogen. Er is geen olie of gas en als het er al is dan is het met de huidige technieken onontginbaar.

 2. Kom op mevr. Eilhage, meent u een echt dat wij u kunnen geloven? U weet drommels goed , dat die gas cq olie daar ligt. Onder UW regering had u er zelf over gehad.
  Maar ik begrijp dat het op dit moment niet slim is om erover te praten U zit gewoon te wachten, totdat die stomme wiels deze regering goed laat vallen,komt u aan de
  macht en kunt u met behulp van uw goede vriendin ANKE BIJLEVELD om zijn tijd,
  dit weer op rails brengt. Dan heeft uw regering het gedaan. OK, denkt u dan svp aan de
  arme mensen op CURACAO, de gepensioneerden, de scholen beter onderhouden etc.
  O ja geen snoepreisjes ja,geen delegatie van de zogenaamde strerke vrouwen, die
  naar nederland gingen, en daarna geen enkele hulp meer voor niemand meer in nederland. U mevrouw ELhage, u zij tegen ons komen jullie terug naar CURACAO.
  U zegt dat SCHOTTE LIEGT, maar u hebt ook uw BELOFTES aan veel mensen ook niet gehouden en dingen gezegd waarvan u wist dat er niets vanaf zou komen.

 3. Geachte…. naar uw reactie en verder nos Curacao.
  Ik ben geboren in 1948 in dit eiland.Toen reed de bolitie nog ob ezels… Ik heb veel economie mee gemaakt. Curacao wordt eens wakker na al die jaren dat gesteggel binnen economie . Des tijds in de jaren vijftig met het monument met uit vliegende vogels in Salina ..hadden we de voornemens ..nos Curacao. . Waar is het monument gebleven ..Deze achter een dode weg met kuilen en gaten. Schaam je Curacao . Ook wij weten dat de Isla van Venezuela is. Zijn wij afhankelijk van Isla Venezuela . Nee.. Wij kunnen best benzine etc. betrekken vanuit buitenland . Weg met Isla voor meer gezondheid en meer touristen. Wist u dat de zusters (nonnen een eigen zwembaai hadden in het Schottegat voor en tijdens begin de Isla… Niet voor te stellen Long long a go. Wel olie boren met voorwaarden buiten het eiland maar geen Isla meer. De wind staat goed bij ongelukken, maar toch…. Onze vervuilde haven ruimen . Werk genoeg voor ex werknemers van de Isla in de toekomst. Welke minister heeft belang inzake naar zijn eigen belang. Ik ben bang doordat ieder minister naar verder zijn eigen belang vervuld . O..ja.. al 64 jaar Curacaonaar..

 4. Nee meneer Eisden heeft beweerd dat er rond 300 meter om Curacao miljarden en miljarden dollars aan Olie liggen..BP gaat het zo er uit halen! en mr Eisden weet alles beter!

 5. Mevrouw Elhage heeft het over “nooit opzettelijk” iets achtergehouden. Moet men begrijpen dat er wel onopzettelijk iets achter bleef?

 6. Emily zei, dat zij nooit “opzettelijk” documenten had achtergehouden! Waren er dan “onopzettelijk” heel toevallig toch iets achtergehouden?

 7. “Deze mogelijkheid werd na het onderzoek verworpen” betekend dit nu, dat er helemaal geen commercieel verantwoorde olievondsten gedaan zijn, shit !