• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel leerlingen en oud-leerlingen van het Peter Stuyvesant College (PSC) zijn het niet mee eens met de geplande naamsverandering van de school. Minister René Rosalia van Onderwijs, Cultuur en Sport, werd vandaag verrast door een groep protesterende leerlingen.

Ruim zestig leerlingen met het woord ‘NO’ op papier geschreven wachtten Rosalia op. De groep bleef herhaaldelijk de huidige naam van de school roepen en de minister werd uitgejoeld. Er stond vandaag een debat op de agenda tussen de minister, docenten en enkele leerlingen van de school. Het debat is uiteindelijk niet doorgegaan vanwege de ongeregeldheden.

Identiteit
Rosalia meent dat hij openstaat voor een democratische beslissing van de leerlingen en dat hij een besluit om de naam niet te veranderen zal respecteren. Een leerlinge laat weten dat de meeste studenten tegen een naamswijziging zijn. “Veel ouders van leerlingen hebben ook op het PSC gezeten en vinden dat de naam ook iets zegt over het imago van de school. Het PSC verliest haar identiteit als de naam wijzigt.”

Dia di Enseñansa
In het kader van Dia di Enseñansa (Dag van het Onderwijs) zou de naam van de middelbare school aangepast worden. Rosalia zei eind vorige maand nog dat de leerlingen en leerkrachten erg positief reageerden op het voorstel en dat zij dan ook volledig mee zouden werken aan de naamsverandering.

8 reacties op “‘NO’ tegen naamsverandering PSC”

 1. WIELS HAD ALTIJD NAAR HET PSC GEWILDT …maar zijn IQ is gewoon te laag..
  na al die jaren heeft het een mentaal trauma bij wiels veroorzaakt dat hij het nog steeds niet kan verkroppen dat PSC er is ..Wiels ga je ook al dat geld betalen voor de verandering van stempels raportkaarten en logos ?

  what about the money wiels ..
  and education ….

  I care more about your education than the name of a school….and your name wiels..
  to me means pretty dumb !

 2. Laat PSC PSC ! iedereen blij de PS partij en aanhangers kunnen het PUEBLO SOMBERANO college en wij noemen het gewoon PETER STYVERSANT COLLEGE !

  IEDEREEN BLIJ !

  WIels maak je niet DIK!

 3. Bravo Frieda!!
  Vrijdag met alle leerlingen een LUID protest (met z’n allen op het Brionplien) tegen deze dictatuur van slechts een deel van Curacaoenaars. Wiels en marionetten zouden beter eens aan de werkelijke problemen/vraagstukken waar Korsou mee worstelt moeten werken!

 4. Het wordt tijd dat leerlingen en oudleerlingen en allen die al 70 jaar met plezier het Peter Stuyvesant College kennen en er goede herinneringen aan hebben de straat opgaan, Brionplein b.v.,en het ons “Tahriri Square” maken om uiting te geven aan de onvrede over de naamsverandering van ons “PSC”. Het PSC heeft een belangrijke rol gespeeld in de formatie van velen van ons. Degenen die onze historie willen veranderen om op die wijze hun eigen minderwaardigheidscomplexen te verhullen moeten maar hun “roots” gaan opzoeken en zich vestigen in het werelddeel van hun afkomst, maar niet op Curaçao dat door 62 nationaliteiten (of meer) verworden is tot het multicultureel en multiraciaal eiland dat het is. Geen enkel segment van het geheel heeft het alleenrecht op de historie.

 5. Als een minister die mijn school heeft bezocht en zonder pardon leugens voor ons heeft gesproken, en mijn Rector de schuld gaf van een misverstand terwijl hij zelf laat en de debat heeft geplan, moet hij op passen om niet zo “Intimidating” worden dit is geen voorbeeld voor de jeugd, deze meneer moet eens een psychiater bezoeken Hij heeft gewoon een haat en persoonlijke belang problemen.
  Hij is niet eens een inspireren figuur in de jeugd geworden.

 6. Nieuwe naam moet Pueblo Soberano College worden (quote mw. Leeflang)

 7. Trots op jullie PSC’ers….Het moet op een democratisch manier gebeuren! Zo moet het! Ik hoop dat dit een les is voor dhr Rosalia. Politici moeten het volk dienen en niet hun eigen wil! PSC’er for life!
  (oud leerling)

 8. Hulde aan deze leerlingen. Wel frappant dat tieners het Curacaose volk moeten laten zien hoe ze de PS moeten aanpakken. We hebben genoeg van deze dictoriaal gedrag van mislukte politici! Politici moeten het volk dienen en niet andersom!
  Hou je bezig met belangrijke zaken ipv dit soort frutsels..