• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Helmin Wiels ziet de inschakeling van het Openbaar Ministerie (OM) niet zitten naar aanleiding van de motie die onlangs door de PAR werd ingediend. Het Pueblo Soberano-lid noemt het OM corrupt. “We doen het onderzoek zelf wel”, zo verklaarde hij maandag in het Statendebat.

Onlangs is door de regering een motie aangenomen om onderzoek te doen naar olieboringscontracten van de voormalige regering. Oppositiepartij PAR wordt door de zittende coalitie beschuldigd van illegale handelingen en strafbare feiten, toen de PAR nog zitting nam in de regering.

Parlementaire enquête
Wiels verklaart dat hij helemaal geen vertrouwen heeft in het justitiële opsporingsapparaat. Eerder gaf de voormalig PS-leider al aan een parlementaire enquête te willen invoeren naar het functioneren van het OM.

7 reacties op “Wiels doet onderzoek zelf wel”

 1. Laat Wiels maar het declaratie gedrag van Asjes maar controleren

 2. manipuleren van de media en rookgordijnen creeren. DAT schijnt hun moto juist te zijn.
  is er uberhaupt een onafhankelijke krant of zender hier op Curacao? (Al moet ik zeggen dat jullie wel goed op weg zijn Versgeperst!)

  Het enige kritische geluid over het VNA circus is van de Nederlandse media, via dhr Gumbs (nee, niet die dhr. Gumbs van de VNA!) gekomen.
  Maar nu laat ikme ook verleiden tot inhoudelijke reactie op hun poppekast.

  Mensen let eens op in de kranten!!

  De dag dat dr.h.c. (lol!) Schotte mededeelt dat ze Curacao ‘groener’ willen maken, is de dag dat er ene kleiner bericht verschijnt over de windmolens, die illegaal in een natuurgebied geplaatst worden, door een commercieel bedrijf. Oh ja, en er staat dat Asjes (herinnert u zich hem nog van het selikor schandaal?!) gaat praten onderhandelen over hoeveel het kost om onze wateren leeg te laten vissen door venezuela.
  Lekker GROEN zou ik zeggen

  De dag erna plaatsen ze dat ze eindelijk de monopoly van Aqualectra (deels overheids bedrijf, dus met handen en voeten gebonden en overigens nu HUN verantwoordelijkheid) gebroken word door eerdergenoemd windmoelenbedrijf. misschien iets voo rde media om er achter te komen wie van de huidige coalitie aandelen heeft danwel op de loonlijst staat van dit bedrijf?

  Vervolgens komen ze met niet tastbare, harde bewijzen (is dat dan een bewijs?) dat de vorige regering illegale contracten is aangegaan. Net op dat moment dat hun aanstellingen onder vuur liggen. hm..

  En ja, weledelzeergeleerde heer Schotte, je wordt baas van de VNA. Maar dan moet je wel eerst officieel premier en dus gescreend zijn. misschien tijd een sje te verdiepen in de regels? En aardig van je dat je (het imago van) een dienst die misschien dadelijk onder je valt zo kappot maakt.
  Maar ja dat doet deze coalitie ook al met hun eigen diensten CPA, UTS en aqualectra.

  Waarschuwing trouwens, meneer Schotte. een ‘universiteit’ erkennen maakt nog niet dat een titel uitgegeven in de tijd dat deze universiteit niet erkent was, rechtsgeldig is! Laten we de internationale erkenning, of de erkenning in het Koninkrijk maar helemaal niet aanstippen.

 3. Het is toch ongeloofelijk!
  Een regering vormen. Het volk plechtig beloven dat je voor het volk gaat werken. Het volk beloven dat je vooruitgang gaat brengen. Het volk vertellen dat het nu moet gebeuren! Het volk vertellen dat ze nu eindelijk een regering hebben die echt voor het volk is. Maar ondertussen vooral niet de echte problemen aanpakken.
  Maar vooral bezig zijn om alles af te breken wat door de vorige regering gedaan is. Zonder zich te bekommeren of het wel in het voordeel van het volk is. We gaan alles afbreken lijkt wel het motto te zijn.
  Samenwerken ho maar! Neeeeee me zelf laten gelden. Dan kom ik sterk over. Dat moet wel de gedachtengang van de huidige regering zijn. Pure wraakneming, anders kan ik het niet uitleggen.
  Ondertussen laten ze de echte problemen gewoon zitten. Het is precies wat Bert van D hierboven ook zegt. Tegen iedereen en alles zijn wat ze niet aanstaan. Maar ondertussen zelf dingen roepen zonder ze te staven. Maar owee je gebeente als ik het doe dan heb ik gelijk een proces aan mijn broek hangen.
  Het is gewoon een lachwekkende vertoning. En maar zichzelf afvragen waarom zijn de mensen tegen ons?
  Ze hebben blijkbaar nog nooit gehoord van discrete diplomatie. Nee dat niet! Ze moeten harder roepen en wilder om hun heen slaan. Dan pas hebben ze het gevoel dat ze voor vol worden aagezien. In mijn ogen geeft het alleen maar weer, dat ze zich minder voelen dan anderen. Want het is immers bekend mensen die zich zelf minder voelen dan anderen juist steeds harder gaan roepen/schreeuwen om voor vol aangezien te worden. Zielig eigenlijk.

 4. Kan Wiels het onderzoek van VNA niet ff snel afronden dan> het VOLK wacht met smart de resultaten af.. die blijkbaar erg slecht zijn voor de MFK!

 5. Stemmingmakerij van Wiels. Zijn onderzoek heeft nog niet geleid tot het boven water komen van ondertekende contracten zoals die er volgens Schotte zouden zijn.
  Laat Wiels maar een onderzoek instellen naar het feit of de bewindslieden wel ministeriabel zijn. Dan kan gelijk de gehele regering opstappen. Als er iemand niet betouwbaar is, is het het overgrote deel van de huidige coalitie wel. Daar zou ik mij als ik Wiels was zorgen over maken.

 6. Schandalig die Wiels: iedereen bij de enkels afzagen die iets roept wat hem niet welgevallig is en zelf zonder enige scrupules roepen en beledigen wat je wilt, zonder enige onderbouwing.

 7. Erg doorzichtig die draai die Wiels aan het niet aannemen van de PAR-motie geeft. Dat een statenlid het OM corrupt noemt is richting bevolking zeer dubieus. Zou het niet de taak van de regering zijn om deze uitspraak te onderbouwen of anders in de krachtigste bewoordingen hier afstand van te nemen ?