• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leden van de Raad van Commissarissen (RvC) vinden dat president-commissaris Amparo Dos Santos van Curaçao Ports Authority (CPA) illegaal handelt. Volgens de RvC is Dos Santos op een verkeerde manier een onderzoek aan het verrichten bij CPA.

Niet alleen zijn onderzoek is illegaal, maar ook zijn beslissing om directeur De Lannoy voor een week verplicht weg te sturen is niet geautoriseerd, meent de RvC. Dos Santos vertelde gisteren in een interview op TeleCuraçao dat hij een consultancy contract, dat voormalig directeur Augustin Diaz zou hebben gekregen voor ruim 26.000 gulden per maand, uitpluist.

Panama
Ook zou een Colombiaanse vrouw, die zonder verblijfs- en werkvergunning werkte, van CPA 15.000 gulden hebben gehad om ontslag te nemen, aldus Dos Santos. Daarnaast zou de operatie van Kompania di Tou Korsou (KTK) in Panama op het punt staan om failliet te gaan. Dit omdat CPA voor 45 miljoen gulden bij de bank en 30 miljoen bij pensioenfonds Apna rood staat, aldus de president-commissaris.

Duidelijkheid
Personeelsleden van CPA eisten vanmorgen duidelijkheid, nadat Dos Santos sprak over een faillissement bij KTK in Panama. Bestuursleden van de vakbond Petroleum Workers Federation Curaçao (PWFC) hebben de personeelsleden van CPA te woord gestaan. Volgens bestuurslid Albert Molina gaat de vakbond met de RvC vergaderen om informatie in te winnen.

1 reactie op “CPA niet eens met actie Dos Santos”

  1. Dankzij deze acties is de CPA en KTK binnenkort failliet en staat Curacao zeer slecht in het nieuws.. en alleen om een strooiman daar te plaatsen.. en dan willen deze partijen dat Curacao onafhankelijk wordt.. binnen 3 jaar zullen we nivo Haiti zijn..