• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Sheldry Osepa, woonde gistermiddag de themasessie ‘Antilliaans-Nederlandse risicojongeren: Subcultuur van geweld’ bij in Amersfoort. Het was de laatste themasessie die in het teken stond van geweld onder de Antiliaans-Nederlandse risicojongeren.

De themasessies zijn georganiseerd door het Nicis Institute in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De sessies bieden naast kennisoverdracht praktische handvatten voor beleidsmakers en uitvoerders die met de Antilliaans-Nederlandse risicojongeren werken. Er waren beleidsmakers aanwezig van 22 Antillianengemeenten.

Oorzaak
Tijdens de laatste themasessie gisteren werd gekeken naar de oorzaken van geweld. Er werd bijvoorbeeld gesproken over de invloed van  sociaal-culturele en sociaal-economische factoren op de Antilliaans-Nederlandse jongeren. Ook waren er verschillende sprekers aanwezig. Archell Thompson was een van de sprekers. Hij werkt voor de de Stichting ‘Mi ke sa’ in Almere. De stichting houdt zich bezig met informatie, adviezen en begeleiding van de Caribische gemeenschap. Afgelopen oktober was hij op Curaçao in de wijk Seru Fortuna waar hij met verschillende mensen sprak.

Sprekers
Socioloog Aart Broek gaf een presentatie over de bijdrage van schaamte onder de Antilliaans-Nederlandse risicojongeren als oorzaak voor geweld. Kelly Veerman was de laatste spreker die aan het woord kwam. Zij sprak namens de politie Amsterdam-Amstelland. Er is naar aanleiding van de vele schietincidenten in de Bijlmer meer aandacht voor de situatie in Amsterdam vanuit de gemeente, de reclassering en het Openbaar Ministerie.

www.versgeperst.com