• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een beslissing over de monumentale status van de oude bioscoop in Punda is opnieuw uitgesteld. Het Gerecht in Eerste Aanleg zal pas 11 januari meer duidelijkheid geven over de toekomst van het Cinelandiagebouw.

Fundashon Pro Monumento (ProMo) probeert al enige tijd de beschikking van 28 augustus 2009 ongedaan te maken. Toen werd door het Bestuurscollege (BC) de monumentale status van het pand ontnomen. Dat terwijl het gebouw in 1997 en in 2008 juist als monumentaal pand werd aangewezen.

Plat gooien en herbouwen
Handelsmaatschappij CMOG, eigenaar van het pand waar Cinelandia zich in bevond, maakte hier tot twee keer toe bezwaar tegen. Zij zijn immers een grote belanghebbende in deze zaak en bouwen het liefst iets nieuws. ProMo denkt hier anders over. Zij vinden dat de oude bioscoop in tropische Art Deco-stijl moet blijven bestaan, meldt het Antilliaans Dagblad.


3 reacties op “Toekomst Cinelandia nog steeds onbekend”

 1. Cinelandia moet beslist blijven. Het gebouw is een mooi overgebleven exemplaar van Art Deco op Curacao. En voor zover ik weet een van de weinige. Want er zijn niet veel van dit soort zuivere Art Deco gebouwen op Curacao te vinden. Vanuit dat opzicht is dit van grote culturele waarde voor Curacao.

 2. Ik heb een plan voor Cinelandia.
  Wie echt interesse heeft in mijn plan mag mij een mail sturen en we praten wel over.
  Bedankt

 3. Cinelandia moet opgeknapt worden!!!!!!!!