• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende bedrijven op het eiland hebben de handen uit de mouwen gestoken. Ze lieten hun groene vingers het werk doen tijdens een middagje bomen planten op Jan Thiel. Op deze manier hopen de organisaties bij te dragen aan een schoner en groener eiland.

Chata, Green Force, MCB en andere ‘groene’ belanghebbenden hopen met dit initiatief een groenere omgeving te creëren voor bewoners, toeristen en andere bezoekers in Jan Thiel. Tevens willen ze hiermee het milieubewustzijn onder de bevolking aanwakkeren.

Zeedruiven
In totaal zijn er 44 boompjes geplant. Chata koos voor de Zeedruif, dit is een lokale soort die volgens het bedrijf tolerant, functioneel en mooi is. De boomsoort heeft grote, ronde bladeren die naarmate de boom ouder wordt rood kleuren. In augustus rijpen de zeedruiven en worden ze paars.

Meer schone lucht
Een tweede reden voor de keuze voor de Zeedruif is de bijdrage aan het milieu. Tijdens het groeiproces van deze soort hebben zij meer biomassa waardoor er meer schone lucht wordt geproduceerd. Ook zijn de bomen gunstig voor dieren, zoals leguanen. Doordat de takken met elkaar verstrengelen als de bomen hun hoogtepunt hebben bereikt, ontstaat er een soort ‘bio-highway’. Dieren kunnen zo eenvoudig van de ene boom naar de andere boom klimmen.

We want more
Mocht het project goed uitpakken, dan zijn Chata en de andere organisaties van plan om in 2011 verder te gaan met het planten van bomen. Welke wijken dan aan de beurt komen, is nog niet bekend.

www.versgeperst.com