• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

handicapCURAÇAO – Vertragingen bij de realisatie van voorzieningen voor mensen met een beperking dit jaar. Dat meldt gedeputeerde Humphrey Davelaar van Sociale Ontwikkeling en Volksgezondheid op de Internationale dag van de gehandicapten. Davelaar wil nu een actieprogramma ontwikkelingen.

De dag van de gehandicapten, jaarlijks op drie december, is een dag die door de VN is ingesteld om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. “Als gedeputeerde belast met gehandicaptenzorg moet ik toegeven dat wij dit jaar wat vertraging opgelopen hebben met de realisatie van specifieke voorzieningen voor mensen met een functiebeperking”, aldus Davelaar. De gedeputeerde wil een actieprogramma ontwikkelen om mensen met een beperking actief deel te laten nemen binnen de samenleving. “Wij kunnen niet blijven praten over hun, zonder dat zij zelf participeren”.

Taak overheid
Volgende de gedeputeerde is het de taak van de overheid om steeds meer mensen met een beperking, voor zover mogelijk, een actieve rol te geven bij besluitvormingsprocessen. Ook de beeldvorming over mensen met een beperking kan hierdoor positief worden beïnvloedt volgens hem. “We zitten nu op de goede weg met de bestaande voorzieningen en met  behulp van SEI-financiering worden er in 2010 nog meer diverse projecten uitgevoerd”, aldus Davelaar.

www.versgeperst.com