• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenfractie PAR ziet geen nut in het onderzoek van de regering naar olieboringscontracten. De motie voor het onderzoek werd gisteren aangenomen. “Na de zware beschuldigingen van de regering richting de PAR raden wij hen aan om aangifte te doen”, aldus oud-statenvoorzitter Pedro Atacho.

Volgens Schotte hebben de voormalige PAR-premiers Etienne Ys en Emily de Jongh-Elhage de Staten verkeerd voorgelicht tijdens hun bewind. De premier beschuldigde Ys ervan dat hij zonder toestemming een samenwerking is aangegaan met internationale aardoliemaatschappijen. Ys zou in 2005 drie contracten hebben getekend met verschillende maatschappijen om gegevens uit te wisselen over de exploratie van olie en aardgas rondom Curaçao en Bonaire.

Aangifte
Volgens Atacho verkoopt Schotte leugens. De PAR neemt de beschuldigingen dan ook heel serieus. “Dit zijn zeer zware beschuldigingen. Daarom heeft de PAR nu een motie ingediend en de regering verzocht naar het Openbare Ministerie (OM) te stappen met deze beschuldigingen”, legt Atacho uit. “Indien een minister wel een contract heeft getekend voor het boren naar olie en of gas, zonder de wet te hebben geraadpleegd, is hij strafbaar. Als de premier zo overtuigd is dat dit is gebeurd, doe dan aangifte!”

Onderzoek
De premier meldde gisteren tijdens de Statenvergadering dat de regering een motie heeft aangenomen om een onderzoek te starten naar de olieboringscontracten. De PAR-fractie is verontwaardigd dat de regering eerst beschuldigingen uit en dan pas overgaat op een onderzoek. “Schotte heeft de contracten nog niet laten zien waar hij over praat. Dat maakt zijn beschuldigingen alleen maar ongeloofwaardiger”, meent Atacho.

7 reacties op “‘Premier verkoopt leugens’”

 1. PAR moet zich beseffen dat zij niet meer in de regering zitten en laat de Curacaose regering even regeren. PAR heeft een haast om deze regering omver te werpen.
  Dat geeft veel te denken dat PAR iets te verbergen hebben

 2. Een hoop geschreeuw, een politicus onwaardig, en vervolgens ook nog geen ondertekende contracten kunnen laten zien. Diep triest, tijdverspilling, tijd die beter besteed had kunnen worden aan de ECHTE problemen op Pais Korsou!!

 3. Beste Bo, Schotte moet toch wat doen om de incompetentie van zijn kabinet te verbloemen.

 4. Beste meneer Atacho, u denkt toch niet dat Schotte twee keer op één dag op zijn platte bek gaat hè (of is het plat op z’n bek). Maar zou het in overweging genoemen kunnen worden dat Ys en ElHage een klacht indienen bij het OM op privé titel, wegens smaad ?

 5. Ik mis wel heel veel Feiten van meneer Atacho wat er gister naar voren was gekomen in die zaal.

  whatabout dat er twee MP’s contracten ondertekend zonder toestemming , ook nog tegen alle adviezen in, ook nog tegen de wet in naam van een Nederlane Antillen waarvan ze wisten die zou ophouden te bestaam en met een buitenlandse onderneming terwijl de wet voorschrijft dat die onderneming gevestigd moet zijnop Curacao.

  contract over boringen.exploratie,exploitatie of niet, dat doet hierbij NIET meer terzake

 6. Schotte heeft wat nodig zodat niemand meer naar het VNA onderzoek vraagt want als dat uitkomt is het exit Schotte

 7. Als Schotte en Wiels maar hard genoeg schreeuwen zijn er altijd mensen die hun verhaal meteen geloven. Triest. Ga het land regeren in plaats van de vorige regering onderuit te halen.