• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

‘Politieke belangstelling Antillen toegenomen door Obama’CURAÇAO – Barack Obama wordt de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten. Van over de hele wereld komen positieve reacties op deze historische gebeurtenis. Wat vinden de mensen op Curaçao van zijn overwinning?

Lizanne Francisca, een 19-jarige studente aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) is echt super blij met Obama als nieuwe president. “Ik heb gisteren met de hele familie gekeken. Het was echt heel spannend. Rond twaalf uur werd het duidelijk dat Obama zou winnen. Toen was ik echt zo blij!”. Lizanne is vooral benieuwd hoe het nu verder gaat. “In januari weten we natuurlijk pas wat er echt gaat gebeuren. Als zijn plannen voor de economie worden uitgevoerd, denk ik dat we dat hier ook gaan merken.”

Belangstelling
Volgens Gilbert Cijntje, docent sociale wetenschappen aan de UNA speelt Obama’s huidskleur een rol bij de interesse op de Antillen. “Ook zijn charisma en de wijze waarop hij campagne heeft gevoerd heeft een rol gespeeld”, zegt Cijntje tegenover de Wereldomroep. “Hij heeft veel gebruikgemaakt van nieuwe communicatietechnologieën. Veel Antillianen hadden een abonnement op Obama’s site”. Door Obama is de politieke belangstelling op de Antillen toegenomen denkt Cijntje. “De belangstelling in de politiek is over het algemeen niet zo groot. Deze Amerikaanse verkiezingen hebben wat teweeggebracht.”

Toerisme
Voor het toerisme in Curaçao is de winst van Barack Obama positief. “Wij hopen op de veranderingen die Obama door wil voeren, zodat de economie weer aantrekt. Hoe eerder het vertrouwen terug is, hoe eerder mensen weer op vakantie komen naar Curaçao”, aldus Don Werddekker, directeur van Curaçao Hospitality and Tourism association (Chata).

Lees meer:
Obama nieuwe president VS
Wie wil jij?

4 reacties op “‘Politieke belangstelling Antillen toegenomen door Obama’”

 1. Het is wel leuk, de eerste ‘black”president voor de USA, maar laten we niet zo snel agiteren dat Obama zo goed is….

  De meeste presidenten hadden dezelfde plannen, maar konden zich niet hieraan houden.
  en persoonlijk vind ik dat Obama het niet zal redden om zijn magistrale plannen uit te voeren.
  het is best logisch dat het een zooitje zal worden.

  bovendien vind ik dit inderdaad niet zo relevant voor dit eiland. men zal zich meer moeten bemoeien met de interne zaken….en niet met andermans zaken….

 2. Barack Obama! Wie had dat ooit gedacht! Geweldig,om dit zo mee te maken. Curacao voor OBAMA!!

 3. doe normaal zeg hij heeft nog niks laten zien en je noemt hem al een leider come on……dat zeiden ze ook van bush…..come on let’s be honest….het is leuk voor onze donkere mensen om een donkere president te hebben….maar is ook al eerder gebleken dat ze allemaal liegen en toch niet uitvoeren wat ze beloven….

  dus laten we gewoon normaal blijven doen en niet byzonder proberen te overkomen…..
  vind deze forum eigenlijk een bullshit forum…..voor mensen die alleen interresant willen overkomen……..inplaats dat jullie je gaan richten op dit eiland zitten jullie dingen te praten die helemaal niet relevant zijn voor jullie omgeving en eiland…..grappige mensen.

 4. Dit gaat de historie in. Volgens mij kan iedereen derover blijven praten. Ik bewonder Obama zo erg vanwege zijn “Humanity”/Generosity. Hij straalt een warmte uit. Het amerikaanse volk ,en de rest van de wereld heeft zo’n figuur nodig. Obama is een geboren leider die de mensen gerust stelt met zijn houding. Ik ben erg benieuwd naar wat er zal volgen.