• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-lid Omayra Leeflang vreest voor de democratie. Dit nadat premier Schotte vandaag in de Staten de oppositie geen antwoord gaf over de olieboorcontracten. “Schotte voerde een twee uur durende show op, maar beantwoordde geen enkele vraag”, klaagt Leeflang op Facebook.

Schotte had een maand uitstel gekregen om antwoorden te geven over de contracten, maar besloot vandaag toch om de vragen schriftelijk te beantwoorden. Statenvoorzitter Ivar Asjes keurde dit goed, tot verontwaardiging van de oppositie. De premier claimde op 15 november dat het kabinet De Jongh-Elhage olieboorcontracten had afgesloten, maar volgens de PAR bestaan die contracten niet.

Boren op Curaçao
Voormalig minister-president Emily de Jongh-Elhage zou volgens Schotte contracten heb getekend met boormaatschappijen Shell, Repsol en Murphy’s Incorporated. Verder zou het vorige kabinet gestart zijn met een onderzoek naar de mogelijkheden van boren op Curaçao. Hiervan is er echter nog geen bewijs boven water gekomen. Volgens Leeflang is het optreden van Schotte het ‘toppunt van arrogantie en schofferen van de volksvertegenwoordiging.’

5 reacties op “‘Toppunt van arrogantie’”

 1. @wimpiri

  hij ging plat op zijn bek.
  maar wat maakt het uit? dadelijk mag je hier toch geen Nederlands meer praten. lol

 2. @mac,

  toppuint van arrogantie is om op kosten van de belastingbetalers pakken laten maken in Miami en laptops kopen.. en om jezelf een duur betaald baantje te geven bij de DROV en Selikor.. en je dienstauto uitlenen aan je broer en als er ongelukken mee komen er over te liegen!

 3. @ Mac Houst:

  Ik heb nog geen contracten gezien en Schotte kon die ook niet overleggen. Waar heb je het over??

 4. Toppunt van arrogantie en onze democratie ondermijnen is het zonder toestemming ondertekenen van contracten door de vorige minister presidenten !!

 5. Ja, wat ging die Schotte gisteren plat op z’n bek of is het op z’n platte bek ? Ja ik weet het ook even niet meer.