• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hensley Koeiman, minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn, gaat elke zaterdag langs in een wijk op Curaçao om de stem van het volk te horen. Afgelopen zaterdag was Santa Maria aan de beurt. “Veel bewoners kampen met grote problemen” vertelt de minister aan Versgeperst.com.

Het bezoek was eigenlijk van 10.00 tot 12.00 uur, maar liep uit tot 16.00 uur. “Er was grote belangstelling. Mensen maken graag van de gelegenheid gebruik om mij persoonlijk hun verhaal te vertellen”, aldus Koeiman. “Vooral werk- en geldproblemen maken dat mensen wanhopig worden. Veel bewoners leven van de bijstand en kunnen geen werk vinden.” De bijstand bedraagt 350 gulden per maand.

Werk
Volgens de minister willen de meeste mensen graag werken, maar vinden niets omdat ze niet opgeleid zijn. Maar Koeiman heeft ook met goed opgeleide bewoners gesproken. “Sommige personen komen terug uit Nederland, zijn hoog opgeleid en hebben veel werkervaring, maar komen toch niet aan de bak. Hier moet duidelijk iets aan gedaan worden.”

Mantelzorg
Het geldtekort wordt voor sommige mensen een nog groter probleem nadat ze familieleden in huis nemen. “Op Curaçao nemen mensen hun zorgbehoevende familieleden vaak in huis, maar hebben geen geld om deze zorg te dragen. De subsidie voor mantelzorg is erg laag en de meeste hebben niet eens subsidie aangevraagd.” Minister Koeiman heeft al de wijken Dokterstuin en Montaña bezocht, aankomende zaterdag staat waarschijnlijk Brievengat op het programma. De bezoeken vinden plaatsen in de Ban Bario Bek kantoren.

www.versgeperst.com