• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra wil in de toekomst van start gaan met prepaid water. Dit kan handig zijn want je hebt de kosten zelf in de hand, maar mocht je vergeten om te betalen, zit je zonder water. Is dit wel zo’n goed idee? Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers naar hun mening.

“Als je gewoon betaalt is er niks aan de hand toch”, stelt de 31-jarige Igor. “Je moet je huur ook van tevoren betalen anders heb je geen dak boven je hoofd. Als je het water niet betaalt heb je geen water. Het lijkt me vrij logisch.”

Ingewikkeld
Ook de 47-jarige Josephine ziet het probleem niet. “Het is begrijpelijk. Mensen verhuizen soms zonder gemaakte kosten te betalen en dan krijg je dit. Als je op Curaçao een abonnement afsluit, betaal je ook borg.” De 74-jarige Wilfred ziet weinig in het idee van Aqualectra. “Het is veel te ingewikkeld. Hoe moet een oude man als ik al die dingen begrijpen?”

Ongewassen mensen
“Water moet gratis zijn voor iedereen”, zegt de 19-jarige Marc overtuigd. “We hebben het nodig om te leven, dus het moet gratis zijn.” Dirk van 54 jaar is ook niet blij met het idee om prepaid water in te voeren. “Water is niet zoals elektra, wat een paar uur uit kan staan. Als je geen water hebt, kan je niet drinken en kan je niet douchen. Ik zie het al voor me: Allemaal ongewassen mensen op het werk!”

Controles en boetes
De 26-jarige Lieke vindt dat Aqualectra eerst andere problemen moet oplossen. “Ik heb weleens twee uur rondgereden, omdat Pagatinu overal op was. Laten ze dat eerst maar oplossen.” De drie vriendinnen Denise (29), Virela (26) en Angela (22) kunnen het niet eens worden over de kwestie. “Waarom niet, Pagatinu werkt ook goed”, stelt Denise. “Je gaat toch niet bij een tankstation in de rij staan om water te betalen? Het lijkt wel een derdewereld land”, valt Virela haar in de reden. “Ze moeten het zo houden als het is”, sluit Angela af. “Dit geld moeten ze maar steken in controles en boetes voor mensen die niet betalen.”

5 reacties op “‘Water moet gratis zijn voor iedereen’”

  1. Dat ze eerst maar eens ervoor zorgen dat het stroomnetwerk constant is en niet elke dag in een andere buurt tijdelijk uitgeschakeld moet worden

  2. Helemaal met Mark eens. Daarbij heb ik nog een toevoeging. Volgens mij is het verboden om afgesloten te zijn van water, omdat dit een eerste levensbehoefte is.. of zie ik dat verkeerd?

  3. Waarom zouden we ontkennen dat Curacao inderdaad een ontwikkelingsland is met alle ongemakken die daarbij horen ? Net als in ontwikkelingslanden heb je ook hier een kleine. niet competente en corrupte elite die het geld vooral naar elkaar toe schuift. Zolang niemand echt zijn schouders eronder wil zetten zal het zo blijven.

  4. het is heel handig voor alle verhuurders van appartementen, huizen, etc. maar het moet geen verplichting worden. ik zie er prive het nut niet van in, en pagatinu is duurder dan een abonnement.

  5. Water is een eerste levensbehoefte en zou daarom zo goedkoop mogelijk moeten zijn. En dat is mijn probleem met water hier. Het is veel te duur. Het is grote onzin dat water hier niet net zo goedkoop geproduceerd zou kunnen worden als in een gemiddelde stad in Nederland of waar dan ook. En daar is het wel heel veel goedkoper dan hier.