• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er wordt getwijfeld aan de integriteit van Stichting Mai. De stichting zelf zegt op te komen voor armere gezinnen in Banda Bou. Movementu Kontra Korupshon (MKK) van John Baselmans heeft echter al meerdere klachten binnengekregen over de stichting.

Vorige week vroeg Stichting Mai om donaties voor een gezin uit Soto, dat de begrafenis van hun dochtertje niet kon betalen. Volgens Baselmans kwam deze situatie net mooi uit voor de kerstperiode. “De stichting vroeg niet alleen geld voor de begrafenis. Meer geld was ook welkom voor de familie die achterblijft. Waar blijft dit geld? Is het voor de familie of voor de stichting?”, vraagt Baselmans zich af. Ook wil Baselmans weten waar ‘onze controleurs’ zijn, die dit soort stichtingen moeten controleren.

Klachten
Baselmans baseert zijn bevindingen op klachten die bij MKK binnen zijn gekomen. Twee klachten die hij noemt gaan over verschillende aankopen en gebouwen die gedaan zijn door de stichting, gekocht van gedoneerd geld. Verder gaat het gerucht dat er ‘namen worden geronseld op Banda Bou’ om zo per kind geld te krijgen voor naschoolse opvang. “Er is echter geen kind te zien bij de luxe huizen van stichting Mai”, aldus Baselmans. De stichting zelf wil niet reageren op de aantijgingen van Baselmans.

Subsidie
De Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (USONA) meldt dat de subsidie van Stichting Mai al in 2006 is stopgezet en dat er ‘problemen’ waren. Mai klopte daarna tot drie keer toe aan bij de Stichting Antilliaanse Medefinanciering Organisatie (AMFO), zonder succes.

15 reacties op “‘Waar zijn onze controleurs?’”

 1. MKK houd ook de huidige regeerders in de gaten. MKK is niet politiek gekleurd en zal alle signaleren en rapporteren wat illegaal is of waar de burger te kort gedaan wordt. MKK zoekt wel eerst zijn zaken uit en gaat niet af op roddels of politieke spelletjes. Maar wie wat heeft of wie wat kan aandragen om uit te laten zoeken door MKK, is altijd welkom. Zoals de Gouverneur al een aan gaf; Het is elke burger zijn plicht om zaken die niet door te beugel kunnen te signaleren en te rapporteren.

 2. I LOVE THIS !!!

 3. Ik ben het met Johan eens! Laat MKK zich alsjeblieft (ook) even bemoeien met het kabinet Schotte!! Daar komen vast hele interessante berichten uit.. 🙂

 4. Mevrouw Pieters zie nu pas uw bijdrage in dit stuk.
  De aanhaling “en dat is geen laster maar haar burgerplicht” is wat vele burgers/ instanties niet weten. In een gesprek met onze Gouverneur heer Goedgedrag vertelde hij mij dat het een PLICHT is om als burger ongeregeldheden te signaleren en te rapporteren. Dat is juist wat we doen als MKK. We signaleren roepen op en rapporteren alles aan onze Gouverneur. Het is dan aan hem en zijn kabinet of er aangiftes gedaan worden bij een OM of verdere instanties. En zo ook in deze zaak.

 5. Kan de Movementu Kontra Korupshon niet graag de huidige regering in de gaten houden.. ik weet zeker dat daar heel veel corruptie is!

 6. Mevrouw Pieters,

  Mijn laatste schrijven aan u:

  Los perros ladran, la caravana pasa.

  M. Martina

 7. Vooruit mevrouw Martina, een last reaction to the matter

  Blijft u vooral actief met uw ongetwijfeld goede werk, en concentreert u zich op de core business van de stichting. Zoals vaker zijn de intenties op de werkvloer goed, en weet men daar niets af van het wanbeleid aan de top. Houden zo! De door u gevraagde feiten zijn niet langer te negeren, en bekend bij degene die ze moet weten, nl de verantwoordelijke. De Movementu Kontra Korupshon zal haar taak vast voortvarend blijven doen in deze, en dat is geen laster maar haar burgerplicht. Geen probleem toch voor diegene die niets te vrezen heeft? Of ….

 8. Mevrouw Pieters,

  Nog even een vraag aan u.
  Waar blijf je met je aantijgingen wat betreft de kinderen die zijn toevertrouwd aan Stichting Mai, welke Stichting steeds de belangen van die kinderen voor ogen heeft en behartigt.

  Het is schandalig met loze kreten te werken ten einde de personen in discrediet te brengen die enkel het belang van deze kinderen voor ogen hebben.

  Godzijdank dat er nog mensen zijn, die ervan overtuigd zijn dat het belang van deze kinderen gediend wordt, door ondermeer de Stichting Mai.

  M. Martina

 9. Mevrouw Pieters,
  Jullie roepen vanalles.
  Alsjeblieft kom met feiten!
  Naar mijn gevoel spelen hier veel persoonlijke kwesties een rol. Ik weet dat vele mensen en zeker op dit eiland, een probleem hebben met direkte confrontaties.

  Oh oh die tenen…. (no bisami nada!)

  M. Martina

 10. Mevrouw Martina,
  What goes around, comes around. Er zijn mensen die door de facade heen kunnen prikken. Want of er nou wel of geen luxe huizen staan: teveel dingen kloppen niet bij stichting mai.

 11. Meneer Baselmans,
  Jarenlang volg ik de aktiviteiten van stichting Mai van nabij. Het is voor mij onbegrijpelijk dat er mensen het nodig achten deze stichting aan te vallen en naar mijn inziens totaal ongefundeerd.
  Dat ook nog in een periode van verdriet.

  Als je iets schrijft moet het wel berusten op feiten. Om te beginnen zijn er geen luxe gebouwen op het terrein van Mai, er is een falappa waar de kinderen onder begeleiding huiswerk maken, er is een blokhut waar er les gegeven wordt aan kinderen en nog 1 badkamertje op het terrein. Dit zijn volgens u de kuxe gebouwen?
  Bent u er overigens ooit geweest, dan had u dit soort negatieve verhaaltjes achterwege kunnen laten.
  ‘s Middags komen de kinderen vanuit school met het busje van Mai en eind van de middag worden zij naar huis gebracht door datzelfde busje. Ze eten en drinken daar en na het huiswerk, onder begeleiding gemaakt te hebben, is er tijd voor sport en spel. De kinderen vinden hier een thuis, hartelijkheid en geborgenheid.

  Misschien hebt u uw ‘informatie’ gehaald bij mensen die de zon niet in het water kunnen zien schijnen!
  Vaak zie je op dit eiland dat het negatieve het positieve probeert te vernielen om wat voor reden dan ook.
  Ik vind dat Karin Torres en het Team van Stichting Mai een pluimpje verdienen voor het prachtige werk dat ze verrichten.

  Meneer Baselmans, zet u zich op een positieve manier in voor de ellende van anderen?
  Misschien is dit een goede tip voor 2011 voor u en uw informanten.

 12. Ik sluit me geheel aan bij mijn voorgangers (excl. mevrouw Beekers die zich, spijtig genoeg, telkens leent als bliksemafleider voor de praktijken van haar werkgeefster). Hoogste tijd dat deze stichting aangepakt wordt! Een stichting overigens, waarvan de doelen goed zijn, maar de uitvoering, werkwijze en attitude van directrice Karin Torres zwaar te wensen overlaat. Curacao heeft geen plaats meer voor incapabele, verbitterde, gefrustreerde en niet-integere directeuren van stichtingen (met notabene als doel: armoedebestrijding en vorming van kansloze jongeren!).

 13. Eindelijk is dit naar buiten gekomen, de beerput moet eens opengetrokken worden.

 14. Mevrouw Beekers

  Wij als bewoners op Bandabou zijn het zat de leugens van stichting Mai!. Als er dagelijks meldingen binnenkomen wat er allemaal (niet/wel) gebeurt is het onze plicht als burger en als MKK dit uit te zoeken en naar buiten te brengen.

  Als uw stichting met aan het hoofd staande mevr. Torres hun financiële plaatje niet in orde heeft voor de AMFO en USONA en dat u zich niet aan de verplichtingen hield die USONA in 2006 u oplegde bij een eenmalige subsidie zegt dat ons al genoeg. Verder zijn er meldingen binnen van ex medewerkers hoe het er bij u aan toe gaat. Ook is er een melding binnen van iemand die helaas weinig of geen kinderen bij uw projecten zag. Dan zijn er meldingen uit uw/onze buurt binnen van dat u mensen aansprak om namen voor kinderen te krijgen om zo uw klassen te vullen voor naschoolse opvang. En zo mevrouw Beekers zijn er meerdere meldingen. Maar dat uw stichting ex medewerkers onder druk zet en zelfs afperst met rechtszaken is zeer kwalijk te noemen en is kennelijk de manier van stichting Mai, namelijk mensen hun mond snoeren! Het is ons als burger een plicht om voor onze kinderen op te komen en onze kinderen op Bandabou zijn de spelletjes zat van een stichting Mai!

  Ik heb geen behoefte met u te praten omdat u maar een gemanipuleerde medewerkster bent maar we zijn altijd bereid om met mevrouw Torres te praten. Die weet waar ze mee bezig is.

  Mevrouw Torres weet me wel te vinden en zo niet vraag even aan deze redactie mijn mailadres.

  Ik hoop dat er eens en voor altijd duidelijkheid komt over de manier van functioneren van de stichting Mai

 15. Ik ben als vrijwilliger nauw betrokken bij stichting Mai en ondersteun Karin Torres bij haar vele werkzaamheden. Ik begrijp niet hoe iemand het lef heeft zo te spreken over stichting Mai en Karin Torres. Ik wil ene John Baselmans graag ontmoeten om hem te confronteren met zijn leugens en gebral.
  Er zijn geen dure huizen, geen dure aankopen en gebouwen gedaan, er worden wel degelijk kinderen en jeugdigen opgevangen en getraind, er wordt geen kind geronseld.
  Er is geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van diegene die betrokken zijn bij de stichting Mai. Ik twijfel wel ernstig aan de integriteit van John Baselmans
  Ik zie uit naar de confrontatie.

  Ine Beekers