• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Gerrit Schotte heeft gisteren opnieuw aangekondigd een diepgaand onderzoek in te stellen naar het functioneren van de Veiligheidsdienst van Curaçao. Dit naar aanleiding van speculaties in de media over het feitenonderzoek naar de ministeriabiliteit van zijn kabinet. Dit meldt de Wereldomroep.

Oud PNP-politicus Rufus McWillliam liet aan de Wereldomroep weten dat minister-president Gerrit Schotte verantwoordelijk is voor de handelingen van de Veiligheidsdienst. Dit omdat de Veiligheidsdienst op Curaçao, anders dan in Nederland, onder de minister-president valt.

Onderzoek
Gouverneur Frits Goedgedrag gaf het hoofd van de Veiligheidsdienst, Edsul Gumbs,  de opdracht door te gaan met het screeningsproces van de ministers. Volgens de coalitiepartijen was deze handeling illegaal, omdat dit niet in overleg met de minister-president was gedaan. Gisteren benadrukte de minister-president dan ook dat hij een diepgaand onderzoek wil instellen naar het functioneren van de Veiligheidsdienst.

Speculaties
Naast verschillende speculaties is er tot nog toe geen rapport naar buiten gebracht met de werkelijke uitkomst van de screening van de ministers. In de media gingen de afgelopen dagen veel geruchten over de ministeriabiliteit van het kabinet. Zo meldde verslaggever Yves Cooper aan Versgeperst.com dat Gerrit Schotte niet door de screening is gekomen. Net als de minister van Economische Zaken, Nassar El Hakim, en de minister van Financiën, George Jamaloodin.


4 reacties op “Onderzoek naar Veiligheidsdienst”

 1. Het schijnt zo te zijn dat ene heer Reuvers op het eiland is en door Schotte is gevraagd om te adviseren over de opzet van een nieuwe veiligheidsdienst. Deze meneer heeft voor Metacorp gewerkt maar ook voor de toenmalige BVD. Hij heeft veel contacten met lokale ondernemers, maar ook met bepaalde politisi (a.o. F. Metry).

 2. @ Ruwensly hij moet inderdaad grondig onderzocht worden! Ik ben een gedupeerde van hem geweest…….hij heeft mijn auto GELEEND en toen zonder mijn weten, DOORVERKOCHT, het is echt een smeerlap en hoe hij premier kan zijn…….pffffffff!!

 3. Ik wil een grondig onderzoek naar Schotte!!

 4. Kunnen we niet eerst de resultaten van het onderzoek over de heer Schotte eerst horen voordat we de veiligheidsdienst gaan onderzoeken?

  De uitkomst past zeker niet in het straatje van Schotte