• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Je vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze keer kijken we naar Oostpunt. Waarom wordt er nog steeds niet op het terrein van Willy Maal gebouwd?

Na een 17 jaar durend meningsverschil met de overheid kreeg Willy Maal in augustus groen licht om te bouwen op Oostpunt. De grondeigenaar, wiens familie al sinds 1872 in het bezit is van het stuk land, zou bovendien miljoenen ontvangen voor de bouw. De onbewoonde regio met grote diversiteit zou plaatsmaken voor twee havens, een golfbaan, 10.000 huizen en 3000 hotelkamers. De plannen lijken nu stil te liggen en de miljoenen voor Maal uit te blijven. Waarom wordt er nog steeds geen actie ondernomen op Oostpunt?

Duurzame ontwikkeling
“Het enige wat de regering heeft toegezegd, is om de ontwikkeling van het gebied een bestemming te geven”, legt de grondeigenaar uit. “Het traject van het Eiland Ontwikkelingsplan (EOP) is nog bezig en tot dit afgerond is kan ik niks doen. Ik wil dat het gebied duurzaam ontwikkeld wordt op verschillende gebieden, maar de overheid moet met een goed plan komen. Daarna moet er een ondernemer opstaan die gaat bouwen, want zelf kan ik dit niet. De plannen van de overheid liggen nu al maanden achter.”

Goedgekeurd door de overheid
Ex-gedeputeerde Anthony Godett wilde de overeenkomst er koste wat kost doorheen drukken, omdat er al te lang was gewacht. Volgens hem hangen de bouwplannen nu af van Maal. “De plannen om het gebied te ontwikkelen zijn goedgekeurd door de overheid. Maal moet het gebied nu ontwikkelen anders krijgt hij geen geld. Er is een overeenkomst gesloten tussen hem en het Eilandsgebied Curaçao dat hij voor elk ontwikkelde deel van het gebied een deel van het geld ontvangt. De overheid krijgt hier grond en woningbouw voor terug.”

EOP-traject
“Als Maal niks onderneemt, moet hij de overheid zelfs geld terug betalen”, gaat Godett verder. “Dit is het voorschot dat hij al heeft ontvangen om de ontwikkeling van het gebied te starten. Het EOP-traject is al achter de rug en alles is geregeld dus hij kan beginnen met de plannen voor het gebied.”

www.versgeperst.com