• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK Curacao nieuwsCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte vertelde gisteren dat zijn kabinet niks te verbergen heeft en dat hij helemaal transparant zal zijn over de screening van zijn ministers. Is de minister-president de waarheid aan het vertellen over het screeningsproces? Heeft kabinet Schotte echt niks te verbergen?

“Ik vertrouw het niet helemaal”, zegt de 37-jarige Ricardo. “Er gaan zoveel geruchten rond dat een paar van de ministers niet ministeriabel zijn en ik begin zelf nu ook te twijfelen. Vooral de uitspraak van minister Nasser El Hakim (Economische Zaken en Ontwikkeling) over zijn brillenzaak kwam heel slecht over.”

Wel of niet door de screening
De 45-jarige Jeanine zal niet verbaasd zijn als het bekend wordt dat enkele ministers niet door de screening zijn gekomen. “Er wordt gezegd dat sommigen schulden hebben en ik zou dat echt niet raar vinden.” De 51-jarige Luis sluit zich aan hierbij. “Het zou me juist verbazen als het bekend wordt dat alle ministers de screening hebben gehaald en dat niemand te maken heeft met schulden of andere duistere zaken.”

Steun
Schotte krijgt in ieder geval steun van de 29-jarige Jerry. “Ik geloof Schotte wel als hij zegt dat ze niks te verbergen hebben. Ik vind het daarom ook goed dat hij gisteren zo hard heeft uitgehaald naar de PAR en naar de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen. Er wordt een vuil spelletje gespeeld en volgens mij is er veel corruptie. Schotte gaat de boel opruimen en ik ben erg blij daarmee.”

De waarheid weten
De 34-jarige Melissa weet niet of ze premier moet geloven, maar ze is zeker benieuwd over wat er werkelijk gaande is . “Ik kan het niet meer bijhouden. Schotte zei eerst dat de screening rond was, maar toen werd het bekend dat het niet het geval was. Nu gaan er geruchten rond dat een paar ministers niet door de screening zijn gekomen, maar hij zegt dat er niks te verbergen is.  Ik weet niet wie ik moet geloven. Ik wil gewoon dat alle waarheid naar buiten komt zodat het volk weet wat voor regering het heeft.”

2 reacties op “‘Er wordt een vuil spelletje gespeeld’”

 1. Allereerst aan Trupial; je hebt mij laten lachen door je opmerking dat het al sinds 10-10-10 regent!! Geweldig.
  En ja, laten er nieuwe verkiezingen komen! Ik geloof dat dat zeker snel komt!

 2. Nieuwe verkiezingen aub! het volk zijn de leugens van deze regeringscoalitie meer dan spuugzat!

  en de weergoden ook.. het regent als sinds 10-10-10..