• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

waterschadeCURAÇAO – Het Trupial Inn Hotel blijft voorlopig nog wel even dicht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de renovatie van het hotel en het bijbehorende casino. Dit neemt echter meer tijd en geld in beslag dan in eerste instantie werd gedacht en of dit allemaal vergoed wordt, is nog maar de vraag.

“Echt alles is verwoest, niet alleen het meubulair. Ook zijn er tegels losgekomen en is al ons papierwerk nat geworden en daardoor onleesbaar.” Zo vertelt Arlette Lieuwkisong, financieel directeur van Trupial Inn. “Het stomme is dat we net meer dan een derde van het hotel hadden gerenoveerd en nu kunnen we weer opnieuw beginnen.”

What to do?
In het begin hebben medewerkers nog geholpen met opruimen en schoonmaken, nu is er een bouwbedrijf ingehuurd om de boel weer op te knappen. Of het hotel zelf voor de kosten moet opdraaien, is nog onduidelijk. “We zijn momenteel in onderhandeling met verzekeringsmaatschappij Fatum waarbij we verzekerd zijn, maar we kloppen ook bij de overheid en DOW aan.

Slechte afvoer
Trupial Inn hoopt iets te kunnen regelen met de overheid en DOW omdat de waterschade volgens hen niet alleen veroorzaakt is door de regenval in Davelaar. Er stroomde veel water vanuit andere buurten de omgeving binnen. “De laatste keer dat er af en toe water bij ons naar binnenliep, was meer dan tien jaar geleden toen de rotonde er nog niet was. De afvoer is gewoon niet goed, het water kan nergens heen, dus komt het bij ons.”

Niet meer verzekerd
Vanaf begin 2011 wil Fatum bovendien het hotel niet meer verzekeren, ze zouden het risico te groot vinden. “Dit is aan de ene kant wel begrijpelijk, maar aan de andere kant ben je juist verzekerd ‘in case something like this happens’, lijkt mij. We zijn in ieder geval alvast op zoek naar een andere verzekering.”

www.versgeperst.com