• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft vanmiddag keihard uitgehaald naar Edsel Gumbs, hoofd van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA). De minister-president ging ook vol in de aanval tegen PAR-Statenlid Glenn Sulvaran en diens partij.

Schotte maakte duidelijk dat hij geen vertrouwen meer heeft in Gumbs. Volgens de premier was Gumbs met een veiligheidsonderzoek naar de ministers uit zijn kabinet begonnen. “Alleen de minister-president kan de opdracht geven om een veiligheidsonderzoek te starten en ik heb deze opdracht nooit aan meneer Gumbs gegeven. Als premier moet ik blindelings kunnen vertrouwen op het hoofd van de VNA, maar dat is niet meer het geval.”

‘Er zit ergens een lek’
De MFK-leider vraagt zich ook af hoe de PAR aan bepaalde informatie is gekomen. “Behalve meneer Gumbs weet niemand wie de ‘runners’ zijn die onderzoek voor de VNA doen. Toch wist meneer Sulvaran wie deze runners zijn. Hij heeft ze zelfs opgebeld en vragen gesteld over hun onderzoek”, aldus een geïrriteerde Schotte. “Daarnaast wist meneer David Dick van de belastinggegevens van minister Nasser El Hakim (Economische Zaken en Ontwikkeling). Dit is informatie waarover alleen de VNA hoort te beschikken, dus het is duidelijk dat het ergens binnen de dienst lekt.”

Niets te verbergen
Schotte eindigde door te zeggen dat zijn kabinet niets te verbergen heeft en dat hij helemaal transparant zal zijn over de screening van zijn ministers. “Ik wil duidelijk maken dat alles wat ik vandaag heb verteld de waarheid is. De geruchten die deze dagen rondgaan zijn puur speculaties en het volk heeft het recht om te weten wat er echt gaande is.”

13 reacties op “Schotte haalt keihard uit”

 1. Simpele vraag; ” Als er allemaal niets aan de hand is met het huidige team ministers, incl. de minister president, waarom duurt het dan allemaal zo lang?”

 2. Wat een crybaby!

 3. Wat voor opleiding heeft Schotte gedaan? wat voor werkervaring? waar heeft hij schulden.. idd..
  Curacao zal snel Haiti 2 worden.. jongens wordt maar lekker onafhankelijk hoor! geen belastingcenten meer van jullie.. Marion en Casimiri zullen als eerste naar NL vluchten!

 4. Minister President Gerrit Schotte did wise by going on the offensive against foes and the opposition. His speech to Curaçao citizens set the narrative and fight back lies, which have followed him since he took office. Never before, has an opposition party, PAR, done so much revolt in such a short time, to recover their ruling position. This opposition better be careful how they phrase their comments to avoid being called extremist. They have already showed that they are sore losers. They must find issues that go to the heart of matters.

 5. MP Schotte,je heb gelijk mensen die niet te vertrouw zijn kan hoofd zijn van VNA.
  PAR het is genoeg met jullie vieze spelletjes.Curacao heeft geen ruimte meer voor deze spelletjs.Schotte je bent op de goeie spoor al de onbetrouwde en korupte mensen moet weg.hellemaal met nieuwe mensen starte met mensen die Curacao aan hun hart heb.

 6. Het gaat maar door en door en door en door. Wat een soap en wat een vreselijk slechte start van dit land. Absurd hoe onze politici dit land kapot aan t maken zijn, voordat het er goed en wel is.

  Schande!

 7. Typisch voor een dictatoriaal bewind. De man (Gumbs) die iets meer weet wat het daglicht niet kan verdragen (bv. over de zittende regering waaronder heer S. -zakenman zonder passende opleiding/kennis/empatjhie maar wel met machtwellust) wordt kalltgestellt. Vele voorbeelden in de geschiedenis maar ook in de huidige tijd – zie vele afrikaanse landen- te over! Hopelijk wordt de thans zittende regering ooit door een onafhankelijk hof tot verantwoording geroepen….
  (een gerechtelijk vonnis negeren : dan stinkt er werkelijk iets…..).

 8. of is het straatvechtertje onze minister president ?

 9. Onze minister president het straatvechterje !

 10. Ja hoor, Schotte is druk bezig om zijn straatje schoon te vegen. De onafhankelijkheid van de Rechterlijke macht is al met voeten getreden door een vonnis te negeren, kennelijk heeft Schotte heeeeeel veeeeel te verbergen. Het is de vraag of de onderste steen boven komt.
  Er zullen er maar heel weinig ministeriabel blijken.

 11. Wie kan nou vertrouwen hebben in Schotte. Het is maar een jongetje zonder achtergrond en ruggegraat! Zelf mijn hond is beter opgevoed dan een Schottetje!

 12. Het wordt tijd dat Chavez hier, met steun van Ned., ingrijpt. Chavez blij, Ned blij, 35 mensen van de Curacaose clique blij. zo’n 140.000 inwoners ongelukkig.. Maar ja zo kan het ook niet verder op dit alsmaar verder diep zinkende eilandje met “macht”hebbers zonder intellect die zich wel héél belangrijk vinden in de grote wereld. Als Ned. zou stoppen met ondersteuning dan zijn ook onze zogenaamde leiders (lees: zakkenvullers) tot de bedelstaf gedoemd! Curacao : wordt wakker. De verkeerde mensen trekken nu aan te touwtjes. Nieuwe verkiezingen zijn noodzakelijk !

 13. Het schijnt dat Wiels er toch anders over denkt dan zijn coalitie-genoot Schotte.