• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) is vorige week met een voorlichtingscampagne begonnen omtrent de aanvraag voor studiefinanciering. Bij Curaçaose studenten die graag in Nederland willen studeren bestaat altijd veel onduidelijkheid over de aanvraagprocedure.

De studenten kunnen de studiefinanciering aanvragen via de Nederlandse website van Studielink. Wegens foutmeldingen kregen veel studenten te kampen met problemen tijdens de aanvraagprocedure. Zo konden de jongeren niet meer opgeven woonachtig te zijn op de Nederlandse Antillen, omdat deze optie een foutmelding gaf na de opheffing van de Antillen. De optie Curaçao was echter ook geen mogelijkheid, omdat dit land volgens de site niet bestond.

Extra uitleg
Juliette Mendez van de SSC laat aan de Amigoe weten dat de problemen inmiddels zijn verholpen. “Leerlingen kunnen zich via deze website gewoon weer bij een onderwijsinstelling aanmelden.” Toch vergt de procedure voor sommigen nog wat extra uitleg. “Waar verwarring over kan ontstaan, is de vraag waar de leerling zijn of haar vooropleiding heeft genoten. Studenten moeten hier voor de optie Nederland kiezen en kunnen daarna kiezen voor Caribisch Nederland. Daarna wijst alles zich vanzelf”, aldus Mendez.

Deadline
Studenten die graag in Nederland willen studeren hebben nog tot 14 januari de tijd om de studiefinanciering aan te vragen. Leerlingen die op Curaçao zelf een studie willen volgen hebben iets langer de tijd, namelijk tot 28 februari. Aanvragen die niet op tijd worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

1 reactie op “Voorlichting over studiefinanciering”

  1. Op de site van Studielink meld je je alleen maar aan voor een studie. Op de site van DUO (v.h. IB-Groep) staat een aanvraagformulier voor studiefinanciering.
    http://www.ib-groep.nl/particulieren/studiefinanciering/sfho/aanvragen/voor_studenten_antillen_en_aruba.asp