• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sehos CuracaoCURAÇAO – Karin Torres van Stichting Mai is niet te spreken over de manier waarop sommige media het verhaal van de 9-jarige Shasha hebben opgepakt. Het meisje overleed dit weekend. De gealarmeerde ambulance arriveerde pas twee uur na het telefoontje van de familie.

De stichting heeft een bericht op Facebook verspreid waarin Torres oproept tot steun voor het gezin. In het bericht stond een qoute van de vader van Shasha, over de ambulance die pas twee uur later ter plekke was. “Er was op dat moment geen ziekenwagen beschikbaar. Maar er is niet gezegd of bewezen dat de dood van Shasha iets te maken heeft met de verlate ambulance” vertelt Torres aan Versgeperst.com. Ze is erg teleurgesteld in de lokale media die van dit verhaal een amusementsverhaal heeft gemaakt. “Ik ga een rechtszaak beginnen tegen deze media en rectificatie eisen.”

Kosten
Het meisje was een sikkelcelpatiënt. Het gezin heeft geen geld om een waardige begrafenis te betalen en daarom vraagt Stichting Mai om donaties. De ouders van Shasha willen haar het liefst aanstaande vrijdag begraven, maar de kosten hiervoor lopen op tot bijna 4.000 gulden. Via het bericht op Facebook vraagt de stichting om steun van de gemeenschap.

6 reacties op “‘Teleurgesteld in de media’”

 1. Mevrouw Torres, maak u oprecht druk om het meisje en haar familie, en richt uw rancune niet op de lokale media. Dreigen met rechtszaken..beetje goedkoop en ongepast in deze,vind u niet?

 2. De ambulance kwam na 3 kwartier, doordat het adres onduidelijk was opgegeven.
  Dus niet de 2 uur die deze Karin Torres aangeeft.
  Deze info komt uit betrouwbare bronnen.

  Als het telen van de tijd moeilijk voor deze dame is, huiver ik voor haar boekhouding.

 3. Uit rechtstreeks van de familie vernomen was het adres niet duidelijk doorgegeven aan de ambulance. Dan nog mijn vraag, had de ambulancedienst niet terug kunnen bellen? Hebben zij geen call-id?

 4. Het is triest dat mevrouw Torres zo hoog van de toren blaast als haar stichting alsmaar problemen heeft met openbare instanties. Dat ze dan niet serieus genomen wordt is niet de pers zijn probleem maar haar stichting zelf. Het is triest dat het overlijden van een jong kind aangepakt wordt om rond kersttijd geld in te zamelen. Want meer geld was welkom stond er in hun bericht. Toen we belde wilde deze stichting geen verdere hulp hebben. Gewetenswroegingen misschien?

  Vele zaken kloppen daar niet;Als bv een AMFO en een USONA niet samen willen werken met deze stichting. Wat ik uit commentaar van deze subsidie verleners kreeg te horen. Dat alles omdat de financiën niet kloppen! Verder zijn er meerdere zaken die niet kloppen. De commissie van aanbevelingen staan namen op hun website van mensen die absoluut zich niet verbonden hebben aan deze stichting.

  Bij deze laat ik het bij want het onderzoek van vele aangifte zijn nog in behandeling

  MKK (Movimentu Kontra Korupshon)
  John Baselmans

 5. Ze sturen toch zelf een mail naar alle media met de informatie over de ziekte en de late ambulance? Ik vind dat het doel in dit geval de middelen wel heiligt, de kosten zijn binnen. Iedereen is verontwaardigd dat het zo lang moet duren voor een ziekenwagen komt.. Het had een heel verschil kunnen maken. Logisch dat iedereen daarover struikelt.

 6. als de doodsoorzaak nog niet onderzocht is, dus als er geen bewijs is lijkt het me ook te vroeg om te roepen om een rechtzaak. sikkelcelziekte hoeft geen doodsoorzaak te zijn wel de complicaties hiervan en dan kan acuut handelen levensreddend zijn.
  hoe dan ook 2 uur wachten op hulp is veel te lang ook als het kindje niet meer geholpen kon worden.
  heel erg voor dit meisje en haar familie