• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Airport Holding (CAH) wil vanaf volgend jaar zomer vluchten gaan uitvoeren in samenwerking met de Argentijnse luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas. De vluchten vanuit de hoofdstad Buenos Aires naar Milaan maken dan een tussenstop op Curaçao.

“Voor de eerste besprekingen ben ik al naar Buenos Aires geweest”, meldt de directeur van CAH, Maurice Adriaens. “De maatschappij is heel geïnteresseerd maar er zijn nog veel vraagtekens. Daarom ben ik terug gegaan om mijn huiswerk te maken en de gegevens bij elkaar te zoeken.” Adriaens moet een bod doen wat betreft de benzineprijs, de garantie van stoelen en de kosten van het vliegveld.

Alitalia
Momenteel zijn er geen vluchten vanuit Milaan naar Buenos Aires. “Vroeger was dit wel het geval. Toen vloog Alitalia op deze route. Daarom hebben wij bedacht om dit weer op te pakken.” Op deze manier hoopt de directeur dat Curaçao meer kan profiteren van zowel toerisme vanuit het Zuid-Amerikaanse land als vanuit Italië. “Nu is er alleen nog een vlucht vanuit Rome naar Buenos Aires. Mensen uit Milaan moeten dus eerst nog vier uur naar Rome reizen om op het vliegtuig te stappen naar Buenos Aires.”

HATO
Op de vraag of HATO deze uitbreiding aankan antwoordt Adriaens dat het nog net mogelijk is. “We zijn bezig met het proces om meer capaciteit te bieden. We willen twee nieuwe slurven erbij kopen voor het eerste kwartaal van 2011. Dit creëert meer ruimte. Daarnaast zijn we nog aan het kijken of we iets aan de aankomsthal kunnen doen.”

www.versgeperst.com