• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Edsel Gumbs, hoofd van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA), is op onrechtmatige grond geschorst door minister-president Gerrit Schotte. Dit heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken geoordeeld tijdens een zitting achter gesloten deuren eerder deze week.

Het gerecht liet weten dat Gumbs’ schorsing onterecht was omdat er geen concrete aanwijzingen waren dat Schotte gelijk had. “Het besluit van de ontzegging is hierbij opgeschort”, aldus Gumbs’ advocaat Melrose Bloem. De advocaat laat weten dat als alles verloopt, Gumbs vandaag weer op zijn plek zit.

Kinderachtige argumenten
“Schotte heeft een aantal kinderachtige argumenten genoemd om Gumbs de toegang te ontzeggen”, aldus de advocaat van het Hoofd. “Zo zou de screening niet op de juiste manier hebben plaatsgevonden, was hij niet op de hoogte van de wetgeving en had hij Schotte niet op de hoogte gesteld van bepaalde zaken.”

Onrechtmatig
Gumbs’ advocaat laat weten dat Gumbs niets te verwijten valt. Daarnaast benadrukt Bloem dat de benoeming van Lisa Dindial als Gumbs’ opvolger ook niet klopt. “Op het moment dat de heer Gumbs geschorst werd, gingen er al geruchten dat Lisa Dindial hem zou opvolgen. Deze benoeming is niet volgens de wet gegaan en is dan ook onrechtmatig verklaard door de rechter.”

Geschorst

Gumbs werd in oktober op non-actief gezet omdat de screening van de ministers niet volgens de procedure was verlopen. Daarnaast werd het hoofd verdacht van het lekken van betrouwbare informatie. Gumbs spande hierop een kort geding aan.

www.versgeperst.com