• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-statenlid Anthony Hollander heeft wederom een brief gestuurd aan minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) over de quick scan van bouwvallige gebouwen in de binnenstad. Afgelopen weekend stortte er een gebouw in Otrobanda in waarbij één persoon gewond raakte.

Op 27 oktober stuurde Hollander al een brief naar Cooper met het verzoek om zo snel mogelijk een quick scan te maken van gebouwen in de binnenstad die op instorten staan. Tot op heden heeft hij daar geen antwoord op gekregen. Hollander meent dat het gaat om de veiligheid van de burger. “Dit is de tweede keer dat er een gebouw instort, eerder was het een gebouw van minister Nassar El Hakim die bezweek, maar waar gelukkig geen gewonden vielen. Nu is dit afgelopen weekend wel gebeurd. We kunnen niet gaan wachten totdat er iemand omkomt.”

Burgerveiligheid
Het Statenlid vraagt in zijn brief aan Cooper af waarom de quick scan nog niet is uitgevoerd en welk beleid de minister voor ogen heeft op korte termijn. “Ook al zijn sommige gebouwen van eigenaren die niets aan renovatie doen, de minister moet dit toch zien als zijn verantwoordelijkheid?! Zelfs privé-eigendommen hebben met burgerveiligheid te maken.”

Hardere maatregelen
Hollander denkt onder andere aan zachte leningen voor de eigenaren om de panden te renoveren. De brief eindigt met de vraag wanneer er een concreet antwoord komt voor dit probleem. “We geven hem tot het einde van deze week, anders komen we met hardere maatregelen.” Wat die maatregelen zijn, wil Hollander nog even voor zich houden.

 


www.versgeperst.com