• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruimtevaartmusea, meer zakenreizigers en rijkere toeristen. Dat moet de economie van Curaçao een boost geven. Dat zei Nassar El Hakim, minister van Economische Zaken, tijdens zijn speech op de Toerisme Top afgelopen vrijdag. De top was georganiseerd door Chata en Curaçao Tourism Board.

De minister ziet tal van mogelijkheden nu ‘The Space Expierence’ gerealiseerd wordt. Hiermee kunnen particulieren voor een flinke prijs een vlucht door de ruimte maken. “The Space Experience zorgt veel voor unieke mogelijkheden om meer producten te ontwikkelen. Denk aan ruimtevaartmusea, onderwijscentra en pretparken.”  El Hakim verwacht zo dat Curaçao een unieke vakantiebestemming wordt. De minister is samen met Curacao Airport Holding (CAH) bezig om een plan te ontwikkelen.

Zakenreizigers
Een ander doel dat El Hakim voor ogen heeft, is zakentoerisme. “We moeten ons niet beperken tot recreatietoerisme. Curaçao als zakencentrum tussen Zuid-Amerika en de rest van de wereld, moet leiden tot een drastische verhoging van zakenreizigers op het eiland die onze hotels en restaurants vullen en onze auto’s huren.” Om dit te kunnen realiseren wordt er gewerkt aan speciale visums voor zakenmensen uit Colombia en de Dominicaanse Republiek.

Cruiseschepen
“Als cruiseschepen langer in onze havens blijven, zullen lokale winkels en restaurants hiervan profiteren”, kaart de minister aan als derde actiepunt. Hij zoekt nog naar mogelijkheden om de cruisetoeristen een unieke ervaring te bezorgen zodat deze langer blijven en het liefst ‘verslaafd’ raken aan het eiland. Studenten en stagiaires staan ook op het lijstje. “Families die bij internationale studenten en stagiaires op bezoek komen vullen ook onze hotels en geven geld uit.”www.versgeperst.com