• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er bestaat een kleine kans dat er toch een Deventermodel ziekenhuis op Curaçao gerealiseerd zal worden. Ontwerpbureau De Praktijk heeft zich met toestemming van de Fundashon Hospital Nobo (FHN) bij de regering gemeld om de bestaande plannen nogmaals voor te leggen.

“Het team van De Praktijk wil op deze wijze een serieuze kans maken om de bouw van een algemeen, goed gefaciliteerd, duurzaam en betaalbaar nieuw ziekenhuis voor Curaçao per 2015 te realiseren”, meldt het bureau in een persbericht. “Het gebruikte ziekenhuismodel is flexibel genoeg om aan de veranderende eisen te kunnen voldoen. Bovendien zijn de bouwkosten van het model gunstig. Het businessplan van De Praktijk is getoetst en goedgekeurd in een onafhankelijk oordeel. Er is becijferd dat, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, de bouw van het ziekenhuis betaalbaar is uit de huidige zorgkosten.

Intensief voorwerk
De FHN werkte het afgelopen jaar nauw samen met De Praktijk aan de ontwikkeling van de plannen voor het nieuwe ziekenhuis. De FHN trok zich echter onlangs terug uit de zaak, nadat de regering liet doorschemeren dat het nieuwe ziekenhuis te duur was en niet zou aansluiten bij de zorgbehoefte van het eiland. Volgens het team van De Praktijk zou het jammer zijn om na het vele en intensieve voorwerk nu te stoppen met de ontwikkeling van het hospitaal.

1 reactie op “De Praktijk wil verder met ziekenhuis”

  1. Beste heren van het Businessplan De Praktijk. ik raad jullie aan alsnog een Stichting zoals ik beschreven heb in het artikel van Felix Pinedo over FHN voor Curacao. Ik ben bereid de eerste aandeel van €100 voor een nieuwe ziekenhuis voor het Curacaosevolk te bemachtigen. Laten wij niet wachten op die acherlijke regering Curacao. Begin met de oprichting van een organisatie FHN Curacao want als dit regering valt gaat het weer langer duren. Dus er moet nu al stappen ondernomen worden om dit op te richten ik heb geen vertrouwen meer in dit regering.