• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de oppositie zijn hevige kritieken ontstaan op uitlatingen van minister Nasser El Hakim van Economische Zaken en Ontwikkeling. De minister deed in gesprek met de Wereldomroep enkele gewaagde uitspraken, waardoor de schijn van belangen-verstrengeling is gewekt bij de oppositie.

“Natuurlijk moet mijn bedrijf profiteren”, waren de woorden van de minister. “Het is aan de oppositie om nepotisme tegen te gaan en te controleren dat ‘Hakim’ niet onevenredig en op oneerlijke manier leverancier is en blijft van de regering.” El Hakim is de man achter brillenleverancier Optica Hakim. Zijn familie heeft een wereldwijde keten van brillenzaken. Volgens Hakim is het aan de oppositie om eventueel een andere optie te bekijken. “Als iemand anders goedkoper brillen kan leveren aan de regering, dan moet de oppositie dat maar uitzoeken.”

Niet ministeriabel
“Deze minister heeft zelf aangegeven dat hij niet ministeriabel is”, meent oud-Statenvoorzitter Pedro Atacho in gesprek met het Antilliaans Dagblad. “Een minister die het algemeen belang moet dienen zegt doodleuk dat de oppositie erop moet toezien dat er niet teveel vriendjespolitiek bedreven wordt.” Atacho verwijst naar eerder gemaakte afspraken waarin staat vastgelegd dat ministers afstand moeten doen van hun persoonlijke belangen om het ministerschap uit te kunnen voeren.

5 reacties op “‘El Hakim niet ministeriabel’”

 1. Er zijn verschillende redenen om Hakim onministeriabel te vinden.
  1) hij beheerst papiamentu en nederlands niet. zelfs zijn engels is matig.
  2) Hij is een blaaskaak die dingen verzint in zijn CV en biography
  3) hij is geld schuldig aan verschillende mensen in de Curacaose maatschappij
  4) Mogelijke investeringen vanuit Libanon in de MFK?

  Maar er is geen enkele aanwijzing te vinden in het interview met de wereldomroep. De oppositie heeft deze quote volledig uit zijn context gehaald. Ik heb naar de radio clip geluisterd van dit interview. Meneer Hakim zegt dat hij “natuurlijk wilt dat zijn bedrijf winstgevend is tijdens zijn afwezigheid maar ook op de vrije markt zal blijven concurreren.”
  Als het bedrijf jaren brillen levert aan de overheid, waarom zou het nu moeten stoppen?

  Meneer Hakim maakt in dit interview verder een gewaagde uitspraak die helemaal geen aandacht heeft gekregen. Meneer Hakim claimt dat bij BINNEN EEN JAAR ARMOEDE ZAL ELIMINEREN op curacao, anders zal hij aftreden. Waarom focused niemand op deze uitspraak in plaats van de “non issue” waar de oppositie op focust?

 2. Wanneer is de screening nu afgelopen?

  Een groot aantal hebben al wat rechtzaken achter de rug of hebben grote schulden..

 3. Wat een dramatische ontwikkeling. Dat krijg je als je een stelletje amateurs regerinkje laat spelen

 4. Het wordt nu de hoogste tij dat er een uitgebreid onderoek komt naar de ministers en het liefst naar alle eilandsraadsleden. Dit is natuurlijk te absurd voor woorden.
  Maar het heeft er grote schijn van dat er door de heren van e coalitie meer wordt gereisd dan iets anders. Dat is vreemd, zeker gezien het feit dat Wiels voor openheid is en vooral altijd en eeuwig aan het roepen is.

 5. Deze “heer” erkent gewoon dat hij zijn zakken vult. Hij is in elk geval wel duidelijk.
  Maaaaaar…. nepotisten (lees vriendjespolitiek) horen absoluut niet in een regering en zijn het ambt van minister onwaardig. Dus… heeeeeel snel wegwezen.!!!!