• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening heeft twee contracten getekend voor de verbetering van de infrastructuur op het eiland. De projecten zijn initiatieven van de regering in samenwerking met USONA. De projecten worden gestart bij Ronde Klip en Piscadera.

Momenteel is het met de infrastructuur van deze gebieden dramatisch gesteld. De wegen zijn slecht begaanbaar en voor fietsers en voetgangers zelfs gevaarlijk. Met de verbeteringen aan de infrastructuur hoopt Cooper de gebieden beter bereikbaar te maken voor alle weggebruikers. Daarnaast hoopt de minister de cultuur, het toerisme en de economie in deze gebieden een extra stimulans te geven.

Ronde Klip
Voor het project bij Ronde Klip heeft USONA maximaal 4 miljoen gulden opzij gezet voor de financiering van het project. De wegen en het gebied rondom Playa Canoa zullen verbeterd worden. De Dienst Openbare Werken (DOW) zal het project coördineren en de werkzaamheden uitvoeren.

Piscadera
Bij Piscadera wordt gewerkt aan het gebied tussen Hooks Hut en Aw i’Playa. Hier wordt een nieuwe, openbare weg aangelegd, met fiets- en voetpaden. Voor de eerste fase van het project heeft USONA 2,3 miljoen gulden uitgetrokken. In deze fase wordt vooral onder de grond gewerkt, aan de riolen, het water en de elektriciteit. In de tweede fase van het project, die in totaal 2,7 miljoen gulden zal kosten, wordt gewerkt aan de verfraaiing van het gebied rondom de weg.

www.versgeperst.com