• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Fundashon Hospital Nobo (FHN) zal alle documenten rondom de bouw van het nieuwe ziekenhuis overdragen aan de regering. De stichting ziet het niet langer zitten om samen te werken met deze regering, maar houdt de hoop dat het nieuwe ziekenhuis er alsnog snel zal komen.

De FHN besloot een eind te maken aan de samenwerking met de regering, nadat diverse ministers negatieve uitspraken in de media deden over de plannen voor het nieuwe ziekenhuis. Bovendien liep de beoordeling van de plannen door de regering telkens vertraging op. Volgens de stichting is het vertrouwen tussen beide partijen verdwenen en heeft een verdere samenwerking dan ook geen zin. “We begrijpen dat de nieuwe regering de plannen goed wil bestuderen, maar het ligt anders als in directe contacten met de regering het één wordt gezegd, terwijl de ministers in de media andere dingen verklaren”, aldus de voorzitter van de stichting, Bob Pinedo.

Deventermodel
Toch blijft de stichting ervan overtuigd dat zij goed werd heeft geleverd. Dit in tegenstelling tot de mening van minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid, die beweert dat de plannen van de FHN niet aansluiten bij de zorgbehoefte op Curaçao. “Er is juist goed gekeken naar de zorgbehoeften op het eiland. Het Deventermodel ziekenhuis sloot hier goed op aan. Met dit model was het mogelijk om in korte tijd een betaalbaar ziekenhuis neer te zetten, dat volledig voldeed aan de zorgbehoefte op Curaçao.”

Overdracht
Ondanks de problemen die zijn ontstaan tussen de regering en de stichting, draagt de FHN alle bestaande plannen en ontwerpen over aan de landsbestuurders. In de hoop dat Curaçao alsnog een degelijk ziekenhuis zal krijgen, blijven de leden van de stichting dan ook beschikbaar voor de regering, voor een eventuele toelichting van de plannen.

Het ontwerp van de Fundashon Hospital Nobo voor het nieuwe ziekenhuis.


1 reactie op “FHN: ‘Samenwerken is onmogelijk’”

  1. Beste dr Pinedo van FHN waarom kunnen wij dat fundashon niet gebruiken om geld in te zamelen voor een nieuw te bouwen ziekenhuis op Curacao, voor het geval de regeringsplannen allemaal mislukken zoals het op dit moment uitziet. Ik heb in het verleden een reactie met een idee gegeven op een artikel van Felix Pinedo.Misschien kan dat idee via de FHN wel ten uitvoer worden gebracht. Het zal dit regering nooit lukken 429 miljoen te regelen voor dit project in 2012. wedden.Mijn vraag om de fundashon nog niet helemaal op te doeken.