• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een onbekende man maakt de buurt onveilig ter hoogte van de Cas Coraweg. Volgens een slachtoffer bedreigt hij mensen met een stanleymes en kon zij zelf net op tijd de deuren en ramen sluiten. “Hij stond met het mes te zwaaien en sloeg op mijn raam.”


“De man viel mij op omdat hij stond te schreeuwen en vloeken tegen mensen”, vertelt het slachtoffer. “Toen hij mijn kant opkwam, heb ik snel de ramen en deuren van mijn auto gesloten. Hij stond te schreeuwen ‘I’ll kill you, I’m going to send you to hell’. Ik heb 911 en meerdere politiebureaus gebeld, maar er werd niet opgenomen. Uiteindelijk kreeg ik een agent te pakken die iemand zou sturen, maar erg overtuigend klonk het niet.”

Zwerven
De man schijnt al een tijdje door de buurt te zwerven en imiddels al meerdere mensen de stuipen op het lijf te hebben gejaagd.

6 reacties op “Man dreigt met stanleymes”

 1. als er bij een mamamba wordt ingebroken is het ook niet zo erg volgens de politie.. want makambas zijn toch wel goed verzekerd.. maarja daarna mag ik een dure alarminstalatie gaan aanschaffen want de verzekeraar wil anders niet mijn huis meer verzekeren..

 2. Tjonge Femke gaat het goed met je??

 3. @ Femke. Mijn eigen reactie lezende, betrap ik er mij helaas ook op dat “wij” weer uitgaan van huidskleur om de titel makamba te bestempelen. Akkoord, deze man heeft een blanke huidskleur, maar misschien is hij wel vierde generatie hier woonachtig op dit mooie eiland, dus een echte “yu di Korsou”.
  Waar ik in mijn vorige reactie wel aan vasthoud, is dat wanneer je 911 “anders” dan in het Papiamentu belt (spaans, engels of nederlands) de “prioriteit” bij de telefoniste “anders” ligt dan wanneer men een melding in het papiamentu zou doen.
  Nogmaals, Ik weet (en hoop) dat hier veel reacties op komen, maar voorbeelden en bewijzen zijn er genoeg. Het zou tijd worden dat men hier op het eiland de verbinding 911 gaat tapen zoals bijv. in de USA.

 4. @ Femke. De meld(st)er is waarschijnlijk ook een Makamba, dat is waarschijnlijk de reden dat er niet snel en adequaat gereageerd is. Triest maar waar, ook al zullen veel mensen beweren dat het niet zo is alhoewel er voorbeelden genoeg zijn.

 5. Nee, natuurlijk neemt 911 en andere politieposten niet op. Wat had je hier dan verwacht? Efficiency? Betrokkenheid? Meelevendheid? De man is een makamba.. vreemd dus dat ze niet in actie zijn gekomen…

 6. Ik heb begrepen dat de man is opgepakt door de Politie en naar de Capriles Kliniek is gebracht.