• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hoofd Veiligheidsdienst Edsel Gumbs heeft een kort geding aangespannen tegen het land Curaçao. De zaak verschijnt vandaag achter gesloten deuren voor de rechter, bevestigt de advocaat van Gumbs tegenover het Antilliaans Dagblad. De advocaat wil verder nog geen uitspraken doen over de zaak.

Het hoofd van de Veiligheidsdienst van de Nederlandse Antillen (VNA) werd in oktober door premier Gerrit Schotte op non-actief gezet. Het kabinet onder leiding van Schotte, zei het vertrouwen in Gumbs op nadat bleek dat de screening van de ministers niet volgens de procedure was verlopen. Daarnaast werd het hoofd verdacht van het lekken van betrouwbare informatie.

Interim-hoofd
Oud-gezaghebber Lisa Dindial werd even later tot interim-hoofd van de VNA benoemd voor een periode van drie maanden. Dindial zal de screening van het nieuwe kabinet afronden, omdat Gumbs daar vanaf is gehaald.

3 reacties op “VNA-hoofd vecht ontslag aan”

  1. Ik denk dat over 3 maanden als DIndial weer weg gaat de uitslag nog steeds bekend zal zijn.. tja er zullen een groot aantal dingen worden verwijderd..

  2. Gelukkig dat deze man zijn ontslag aanvecht. Laat je niet aan de kant zetten door de politici die weten wat de uitslag van het antecedentenonderzoek/belangenverstrengeling zal zijn. (Zie Antilliaans Dagblad d.d. 18-11-2010 intervieuw met minister Hakim) en daarom het VNA-hoofd maar vast buitenspel proberen te zetten. Democratie op Korsou???? Laat me niet lachen… Het lijkt wel op de voormalige Sovjet-Unie.

  3. Gelukkig vecht deze man zijn ontslag aan. Meneer heeft ook rechten. Het kan toch niet zo zijn dat iedereen maar ontslagen of op non-actief wordt gezet door de huide dictatoriale coalitie!
    Ik hoop van harte dat de rechter een juiste beslissing neemt.