• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Doordat de Fundashon Hospital Nobo (FHN) zichzelf heeft opgeheven, wil de regering een nieuwe procedure starten voor een nieuw ziekenhuis. Dit zei minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid gisteren tijdens een persconferentie. “Het Deventer-model is te duur voor Curaçao.”

Constancia sluit zich dan ook niet aan bij de plannen die de FHN heeft opgesteld voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. De minister wil dan ook dat er een nieuwe procedure gestart wordt, waarin nieuwe opties onderzocht worden. “Het ontwerp van de FHN is niet gebaseerd op de zorgbehoefte van Curaçao. Het Deventermodel is dan ook veel te duur voor Curaçao. Daarnaast is er bij de berekeningen geen rekening gehouden met de waarde van de te integreren apparatuur van bijvoorbeeld de Taamskliniek en het Adventziekenhuis.

Nieuw projectplan
De minister laat weten dat er per direct wordt begonnen met een nieuw onderzoek naar de zorgbehoefte op het eiland. “De Raad voor de Volksgezondheidszorg zal vanaf vandaag samen met het adviesbureau Berenschot van Usona een nieuw projectplan opstellen. Binnen zes weken dient de zorgbehoefte te zijn onderzocht, waarop een programma van eisen zal worden opgesteld waaraan het nieuwe ziekenhuis dient te voldoen.”

Politiek besmet
De kosten voor het onderzoek van de FHN naar het nieuwe ziekenhuis zijn inmiddels opgelopen tot 7 miljoen gulden, liet Constancia weten. De minister is van plan deze kosten op de stichting te verhalen. “We hebben veel waardering voor professor Pinedo, voor zijn expertise maar ook voor zijn enthousiasme om als landskind zijn bijdrage te willen leveren aan de totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis, maar we denken dat het bestuur van de FHN politiek besmet is.”

5 reacties op “‘Nieuwe procedure voor ziekenhuis’”

 1. @ mooi:
  Ze (regering) kunnen het zelf. Hebben gekwalificeerde mensen in overvloed!!!! Ha ha ha, Reken er maar iet op dat NL er nog een euro/ant.gulden insteekt.

 2. Nada no por bai bon ku Korsow, jakaba nan tini problema ku un gebouw ku tini hopi balor pa nos dishi isla, si boso no por traha un hospital nobo anto renoba St.Elisabeth Hospital ja nos ta keda ku un hospital enbes di ningun.

  Mvr: Constancia ……..WAKE UP .

 3. “We denken dat het bestuur van de FHN politiek besmet is”. Wat een stoere en bovendien laffe uitspraak, laat me liet lachen. Gelukkig heeft dhr. Pinedo wel verstand van ziekenhuizen. Mevr. Constantia, ga zoals door u voorgesteld, lekker naar huis, ga koken en uw huishouden doen. Misschien heeft u daar verstand van, van ziekenhuizen weet u namelijk niets.
  Heeft u wel eens gehoord van nepotisme.. kennelijk bent u daar het ultieme voorbeeld van door een nieuw onderzoek in te laten stellen. Zonde van die miljoenen die het al gekost heeft. Maar ja, Korsou heeft geld genoeg nietwaar. Er leeft gelukkig niemand onder de armoedegrens….. en de casinomiljoenen heeft u ook niet nodig.

 4. en zo gaat het spelletje dus weer rond…..lekker meer geld uitgeven aan onderzoek terwijl de zorg maar achteruit blijft gaan op het eiland.

  Wanneer komt nederland de boel hier eens ff goed opruimen

 5. De familie van Constancia zullen wel voor een paar miljoen een nieuw plan maken toch Jacinta?