• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Norman Girigorie van Bestuur, Planning en Dienstverlening bracht deze week een bezoek aan Kranshi om daar de werknemers van de instantie te ontmoeten. Girigorie sprak met de werknemers over hun ideeën om Kranshi moderner en klantgerichter te maken.

Kranshi is dit jaar al bezig met het digitaliseren van het loket. Door digitalisering ontstaat er een betere controle, betere klantgerichtheid en kan Kranshi efficiënter functioneren. Het digitaliseringproject van de overheidsdienst wordt door USONA gefinancierd.

Klantgerichtheid
Niet alleen door digitalisering wil Kranshi haar service verbeteren, de instantie wil haar werknemers ook klantgerichtheidcursussen laten volgen. Dit sluit volgens de overheidsdienst goed aan bij de visie en de wensen van de nieuwe regering, die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan.

Effectiever en efficiënter
Alle ideeën en verbeteringen moeten er uiteindelijk toe leiden dat de Kranshi effectiever en efficiënter kan functioneren. De overheid wil de burger dan ook tegemoet komen en meerdere processen bij Kranshi onderbrengen. Zo moet het in de toekomst ook mogelijk worden om een rijbewijs bij Kranshi op te halen. Het Bureau Rijbewijzen komt dan te vervallen. Wanneer deze plannen concreet worden gemaakt weet de regering echter nog niet.

Minister Girigorie op bezoek bij Kranshi.

1 reactie op “Ministerieel bezoek bij Kranshi”

  1. Het zal toch een keer tijd worden zeg. Vandaag weer bijna 3 uur moeten wachten voor een nieuwe sedula, terwijl er echt niet zoveel mensen voor mij waren. Maar slechts een balie open, en de dame achter de balie zoooooooo langzaam terwijl het een zeer modern systeem is om de sedula te maken, dus daar ligt het niet aan. Het ligt aan de mentaliteit, capaciteit en flexibiliteit van de werknemers zelf, want die is (enkelen uitgezonderd) bedroevend slecht. Je kunt dus alles wel digitaliseren (goede zaak), maar als de werknemer in kwestie er niet efficient mee wil of kan omgaan (kijk naar een sedula aanmaken) dan heeft het nog weinig nut. Ik moet wel toegeven dat de klantvriendelijkheid bij de meeste de laatste jaren sterk verbeterd is. Ze sturen je nu vriendelijk en beleeft van het kastje naar de muur.