• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het is een historische dag”, begon de voorzitter van de Stichting Dierenbescherming Nederlandse Antillen (SDBNA) de persconferentie vandaag. Terwijl andere organisaties afstand doen van de naam ‘Nederlandse Antillen’, wil de SBDNA de krachten juist bundelen met de andere eilanden.

De naam heeft volgens de stichting betrekking op de geografische ligging van de eilanden met als doel eenduidigheid hanteren voor alle dieren. Een van de belangrijkste taken waarmee het bestuur, Lyndon Comenencia en Marlon Jamaloodin, is belast is het verzorgen van wet- en regelgeving. “Volgens mij is een andere dierenbescherming hier nooit eerder mee bezig geweest”, laat Comenencia weten.

Samenwerken
“Door de zes eilanden te bundelen in een overkoepelende organisatie, hebben we meer middelen en ‘know-how’ dan wanneer we één organisatie voor ieder eiland hebben”, gaat Comenencia verder. “We zijn op dit moment in gesprek met andere stichtingen, zoals de Dierenbescherming Curaçao, maar er is nog niks concreet afgesproken. Het is niet de bedoeling dat we gaan concurreren met lokale stichtingen, maar juist gaan samenwerken.”

2 reacties op “‘Krachten bundelen met hetzelfde doel’”

  1. Ik denk dat deze stichting heel goed werk gaat doen. Elke stichting heeft zijn/haar hoofdtaak en een giga ego valt best mee. Sterker nog, ik denk dat er heel veel mensen zich heel erg goed inzetten voor het welzijn van onze dieren. Er zijn een aantal punten waarop samengewerkt kan worden en als deze stichting dat kan realiseren dan is dat juist geweldig is voor de dieren.

  2. Zolang Stichtingen allemaal hun eigen bestuurtje hebben, met allemaal een andere mening en een giga ego, kan er van samenwerking geen sprake zijn. Geloof me, het is allemaal heel nobel bedoeld, maar uiteindelijk zullen drammerigheid en verschil van inzichten het samenwerkingsvuur weer doven. Jammer hoor. Slecht voor de dieren op het eiland…