• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Selikor liet begin augustus beslag leggen op de bankrekening en het huis van Ivar Asjes, om het onterecht uitbetaalde salaris aan Asjes terug te krijgen. Afgelopen maandag heeft zijn advocaat Quincy Carrega verweer ingediend tegen de beslaglegging.

De beslaglegging is ontstaan vanwege de aanstelling van Asjes als directeur van Selikor. In 2007 werd hij door toenmalig gedeputeerde Anthony Godett (FOL) benoemd tot waarnemend directeur van Selikor. In die tijd werd er geprotesteerd tegen zijn aanstelling.

Onterecht salaris
Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming zonder sollicitatie had plaatsgevonden. “Het gerecht gaf de werknemers gelijk omdat de sollicitatieprocedure raar was verlopen”, meldt de advocaat van Asjes. Om die reden was het zes maanden lang uitbetaalde salaris onterecht ontvangen en moet dat worden teruggegeven aan Selikor.

Verweer
Carrega diende maandag het verweer in. “Met dit verweer hopen we een schadevergoeding van Selikor te ontvangen. Uiteindelijk hopen we ook dat Asjes het uitbetaalde salaris niet hoeft terug te betalen.” Op 29 november wordt gekeken of er een comparitie gaat plaatsvinden. Daarbij proberen beide partijen tot een overeenstemming te komen. “De rechter kan dan nadere inlichtingen krijgen over beide partijen. Dan zullen we zien of we met gesloten beurzen uit elkaar gaan of dat er nog een vonnis komt”, aldus de advocaat.

4 reacties op “Verweer Asjes tegen beslaglegging”

 1. mijn gevoel zegt mij dat die man zo fout is als maar kan..
  ongelooflijk dat ie steeds weer baantjes weet te scoren.

 2. VIES mannetje…..!

 3. De heer Asjes is een van de grootste ” politieke parasiet” met een dubieus verleden die op het eiland rondloopt, en zo’n man wordt statenvoorzitter. Waar gaan we met het land naartoe? (zucht).

 4. Als je het al opgemaakt hebt is het natuurlijk lastig om terug te betalen. Asjes heeft zo weinig dat hij ook al onterecht met een creditcard van derden moest shoppen in Amerika.
  Heeft hij dit terugbetaald????