• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Kalidat Profeshonal Edukashonal Kòrsou (FPEK) gaat samenwerken met de Nederlandse partner Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL). Afgelopen weekend ondertekende de instanties een overeenkomst waarin de samenwerking werd vastgelegd.

De instanties hopen op deze manier de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. De overeenkomst werd getekend tijdens de conferentie die georganiseerd werd door de FPEK.  “De conferentie is goed bezocht. Er waren veel leerkrachten en alle schoolbesturen waren aanwezig. De delegatie van SBL is de hele week op pad geweest om met alle instanties te spreken en om scholen te bezoeken”, aldus de voorzitter van FPEK, Errol Cova. Onder het toeziend oog van de minister van Onderwijs, René Rosalia (PS) werd de overeenkomst ondertekend.

Kennis en ervaring
Het doel van de samenwerking is om informatie te kunnen uitwisselen over het onderwijs en bijstand te bieden daar waar nodig is. De instanties zetten zich in voor de kwaliteit en de professionele ontwikkeling van leraren. Het is daarbij belangrijk om kennis en ervaring uit te wisselen. “We kijken per project hoe we dat gaan invullen”, vertelt de voorzitter  van de FPEK. “Eerst wordt er gekeken naar wat de hoogste prioriteit heeft en vervolgens formuleren we een actieplan dat we samen met de SBL bespreken.”


1 reactie op “Kwaliteit en ontwikkeling van leraren”

  1. Errol Cova?! Toch niet de “Chavista” Errol Cova?! Nee, dat kan ik niet geloven. Die beste man zou nooit gaan samenwerken met een nederlandse partner, dat is als “vloeken in de kerk”.