• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister-president Gerrit Schotte was gisteren bij de opening van de Cloud Computing Seminar van Stimul-IT in het Avila Hotel. Cloud Computing wordt gezien als de toekomst van de IT. De gebruiker hoeft alleen te betalen voor diensten waarvan hij gebruikt maakt via een webbrowser.

Het onderwerp van de openingsspeech van Schotte was de vraag of Curaçao klaar is om een internetmaatschappij te worden. Volgens hem is de wereld aan het veranderen in een informatiewereld. Schotte besprak op welke manier ons eiland in dit plaatje past. Hierbij werd uitgelicht dat Curaçao nu een nieuw land is en er dus ook plaats is voor een nieuwe maatschappij.

Kennis
“In plaats van een olie-of agrarische maatschappij, is de informatiemaatschappij gebaseerd op kennis en informatie. Een informatiemaatschappij is all-inclusive, het is voor rijke en arme mensen, voor grote en kleine bedrijven. Iedereen kan er van profiteren”, aldus de premier. De informatiemaatschappij is ook een van de elementen van het ‘Master Plan Curaçao Information Society’ waaraan Stimul-IT meewerkt. Volgens Schotte bestaat zo’n maatschappij niet alleen uit kennis en informatie, maar ook uit creativiteit. “In andere woorden moeten we dus een creatieve-informatiemaatschappij worden.”

1 reactie op “Curaçao als ‘Information Society’”

  1. Wanneer gaat deze man nu eindelijk eens doen waar hij voor gekozen is?! En dat is een land regeren in plaats van alleen maar lintjes doorknippen en een hoop bla bla verkopen zodat ie weer met z’n strakgeknipte kapsel op een of andere foto in de media staat! Als de heer Schotte zo doorgaat wordt jij de payaso van de regering, en echt niet meer serieus genomen. Woorden heeft de bevolking al genoeg gehoord, het is nu tijd voor daden.