• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Glenn Sulvaran is niet te spreken over het vergaderritme van de Staten. Volgens het PAR-lid is er in vier weken tijd officieel maar een keer vergaderd. De coalitiepartijen leggen hun prioriteiten teveel bij reizen in plaats van bij de Curaçaose problematiek, aldus Sulvaran.

Door de afwezigheid van de premier, coalitiepartijen en de Statenvoorzitter hebben de meeste Statenvergaderingen tot op heden geen doorgang kunnen vinden. De vergaderingen die wel doorgingen, gingen enkel over ‘snoepreisjes’ van de coalitieleden naar Argentinië, het Dominicaanse Republiek, Mexico en Nederland.

Prioriteiten
“Feitelijk gezien is er alleen vergaderd over de reizen van de coalitiepartijen en over de begroting van de Staten. De enige andere openbare vergadering die in deze periode werd gehouden, vond plaats op verzoek van de oppositiepartijen”, aldus Sulvaran in een persbericht. “Wij hebben de indruk dat het reizen van de coalitieleden belangrijker is dan zaken als olie, screening, de gevolgen van tropische storm Tomas, de begroting van het land Curaçao en het regeerprogramma van de nieuwe regering.”

Volle agenda
Sulvaran stelt vast dat de eerstvolgende Statenvergadering pas op 28 november plaatsvindt. Een aantal leden van de coalitie reizen tussen 14 en 21 november af naar Argentinië en ook Statenvoorzitter Ivar Asjes is afwezig wegens een bezoek aan Mexico. Tussen 22 en 26 november vinden geen Statenvergaderingen plaats wegens een ingelaste vergadering van de Commissie Financiën. Onbegrijpelijk, meent Sulvaran. “Bij de afwezigheid van de Statenvoorzitter of een ander coalitielid moet een vervanger worden aangewezen en moet de vergadering gewoon doorgaan. Hoe kan het parlement op deze manier nog functioneren?”, vraagt het PAR-Statenlid zich af.

2 reacties op “‘Coalitie stelt verkeerde prioriteiten’”

  1. Voordat Asjes vertrekt even kijken welke creditcard(s) hij bij zich heeft!!

  2. Als de democratie op Curacao op deze manier wordt ingevuld, dan wordt het na slechts enkele weken reeds tijd dat Nederland gaat ingrijpen en de heren die zichzelf bestuurders menen te kunnen noemen op hun verantwoordelijkheid wijst. Dat is natuurlijk meer dan een regelrechte blamage voor alle inwoners van het eiland tegenover alle andere landen van deze wereld. Maar ja, diezelfde inwoners hebben op deze lieden gestemd en in een democratie geldt ook: wat je kiest zal je krijgen….