• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij KLM gaat geschiedenis schrijven. Als eerste maatschappij gaat de KLM ruimtereizen aanbieden aan haar klanten. In 2014 zal de revolutionaire ruimtebasis ‘Space Experience Curaçao’ (SXC) geopend worden.

Al jaren liggen de plannen voor de SXC op tafel, waarmee het mogelijk moet worden om vanaf luchthaven Hato op ons eiland ruimtereizen te maken. Volgens de KLM passen de ruimtereizen helemaal bij het imago van de luchtvaartmaatschappij. “Het is een fantastisch project, dat helemaal in de pioniersgeest van de KLM past”, aldus KLM-topman Peter Hartman.

Gratis ruimtereizen
Volgens de luchtvaartmaatschappij moet het binnenkort mogelijk zijn om met de KLM ruimtereizen van zo’n 40 minuten te maken. Op ruim 100 kilometer hoogte kunnen passagiers dan 10 minuten lang gewichtloosheid ervaren. De KLM neemt zelf de promotie en ticketverkoop op zich, een vlucht zal zo’n 70.000 euro kosten. Vaste klanten van de maatschappij kunnen ook voor gratis ruimtereizen sparen.

Raketvliegtuig
Vluchten naar de ruimte worden mogelijk gemaakt door een ultramodern ‘Lynx-raketvliegtuig’. In de Lynx is ruimte voor slechts twee personen. In het onderstaande filmpje is een animatievlucht van het toestel te zien.

Videobeelden van XCORAerospace.

3 reacties op “KLM gaat de ruimte in”

 1. @ Mozart19. Betaalbaar?!?! Akkoord, het is misschien een kwart van wat er nu betaalt wordt, maar voor 98% van de bevolking is 70.000 euro nog steeds heeel veeel geld!
  Maar goed, waarschijnlijk behoor jij tot die overige 2% en gun ik je een ruimtereis van harte.

 2. Zo ken ik de KLM, als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld de lucht in en bijna 100 jaar later als eerste ruimtevaartmaatschappij het heelal bestormen.
  Tot voor kort waren deze reizen nog een utopie, een jongensdroom voor miljairdairs.
  Nu een serieuze partner als KLM hier serieus mee bezig gaat zal het fenomeen ruimtereizen zeker werkelijkheid en betaalbaar gaan worden.

 3. Hoeveel Flying Blue Miles zou je moeten sparen voor een ticket?