• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – Volgens de minister van Volksgezondheid Jacinta Constancia moet er ‘hoe dan ook een nieuw ziekenhuis komen’. De minister laat weten dat dit vastgesteld is in het regeerakkoord en het jammer te vinden dat Fundashon Hospital Nobo (FHN) de vergadering van de ministerraad niet heeft afgewacht.

In gesprekken op 10 en 11 oktober met FHN heeft de regering aanvullende vragen gesteld en de stichting om een businessplan gevraagd. Volgens Constancia heeft de regering vervolgens drie weken de tijd gevraagd om de antwoorden van FHN te kunnen bestuderen en ze binnen de ministerraad te bespreken. De Afdeling Juridische Zaken zou de stukken vorige week woensdag pas om 14.30 uur hebben bezorgd, waardoor de behandeling van de documenten naar de vergadering van morgen is geplaatst. Dit meldt Amigoe.

Aanvullende vragen
De aanvullende vragen gaan volgens de minister over het aanschaffen van nieuwe apparatuur, de openstaande schuld van 120 miljoen van het Sehos, de plannen om overal airco’s te plaatsen en de kosten voor de aanleg van infrastructuur. Daarnaast laat de minister weten dat zij uit verschillende uitspraken van FHN kon opmaken dat de overheid niet genoeg tijd zou krijgen de antwoorden van de stichting te behandelen.

2015 nog steeds streefdatum
Het bestuur van de FHN maakte gisteren in een brief aan de nieuwe regering bekend zichzelf op te heffen. Het bestuur is teleurgesteld in de lakse houding van de regering en zegt dat het afblazen van dit project ‘zonder meer een gemiste kans is’. Constancia stelt dat 2015 nog steeds als streefdatum wordt gehanteerd voor de nieuwbouw van een ziekenhuis.

www.versgeperst.com