• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een kritische brief van de Minister van Justitie, Elmer Wilsoe,  aan het adres van de chef van het Korps Politie Curaçao valt ook bij de PAR verkeerd. PAR-Statenlid Malvina Cecilia heeft daarom vragen gesteld aan Wilsoe over zijn kritiek op stichting DARE.

“DARE verricht al een lange tijd goed werk bij de preventie van drugs-en drankmisbruik en geweld. Omdat al snel bleek dat dit geen kantoorwerk is van 8 tot 5, hebben zij toestemming gekregen om dit werk te doen op abnormale tijden”, vertelt Cecilia aan Versgeperst.com.

Grillen
De huidige minister van Justitie wil dit terugtrekken. In zijn brief aan de politiebond NAPD, waaronder DARE valt, beticht hij de DARE-officers van het rondhangen bij het politiekantoor aan de Winston Churchillweg. Wilsoe wil daarom dat alle medewerkers van stichting DARE vanuit hun kantoor gaan werken. Het Statenlid heeft het idee dat Elmer Wilsoe ‘buigt voor de grillen van PS-leider Helmin Wiels’. “Wiels wil alles kapotmaken wat het vorige kabinet heeft opgebouwd. Het stelt mij teleur dat Wilsoe hier in meegaat.”

Zes vragen
De PAR-fractie wil opheldering en heeft zes vragen opgesteld voor de minister van Justitie. Onder andere wil de fractie weten welke visie de minister heeft op stichting DARE en of hij op de hoogte is van alle belangrijke activiteiten die zij ondernemen. Daarnaast wordt er gevraagd naar het bewijs van de geruchten dat DARE-officers rondhangen aan de Winston Churchillweg. De PAR wil de intrekking van de ter beschikkingstelling zien, aangezien Wilsoe per direct wil dat medewerkers terugkeren naar hun kantoor.

‘Mas serka di bo’
Cecilia wil ook graag horen hoe zij het werk naar tevredenheid kunnen doen vanachter hun bureau. Tot slot willen zij van de minister weten of hij de DARE medewerkers met rust wil laten, zodat ze hun werk kunnen doen. “Het motto van het nieuwe kabinet is toch ‘Mas serka di bo’ (dichter bij jou)”, vraagt Cecilia zich af. “Op deze manier verwijderen ze zich juist van het volk.”

5 reacties op “‘Wilsoe buigt voor de grillen van Wiels’”

 1. @ P la Reine. Het is waarschijnlijk een combinatie van miscommunicatie, alleen horen wat je wilt horen (oostindiens doof), en ook zeker een stuk politiek zoals “ikku” al schreef. He gaat onze “sociaal werker” Wiels ook al lang niet meer om de bevolking. Hij is meegezogen in de politieke beerput en doet er vrolijk aan mee om zijn eigen frustaties te bevredigen, door nu eindelijk “gehoord” te worden in zijn persoonlijke kruistocht tegen alles wat niet “afro-caribisch” getint is. “nos mes por” geldt alleen voor “PS-stemmers” en helaas niet voor de rest van de curacaose bevolking.

 2. Ik heb de chief officer de heer Hudgens van Dare op de radio gehoord. Hijzelf beweerde stellig dat de top van de politie (o.a. zijn bazen) de minister verkeerd hadden voorgelicht. Waarom stoken? of is dit politiek?

 3. Het gaat de huidige regering (lees: Wies) er om alles wat van de vorige coalitie is af te breken, of het goed of slecht voor ons eiland is doet er niet toe! Het gaat puur om afrekenen met… IPV het beste voor het eiland te willen.

  Erg kortzichtige partij politiek, niet in het voordeel van de eigen mensen die juiste behoefte hebben aan hulp voor de jongeneren…

 4. Is Wiels een god? allemaal bibberen ze voor hem.. ook een wilsoe..

  serka di bo… hebben we gemerkt met Tomas.. Schotte lekker in Dominicaanse Rep.

 5. Is Wiels in het politiebureau geweest en heeft hij met de geweldige “DARE” medewerkers gesproken en zich op de hoogte gesteld van hun werkzaamheden???
  Neee… natuurlijk niet. Hij weet niet eens wat deze mensen precies doen.