• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

UNA en FontysCURAÇAO – Voor een semester even naar Nederland? Dat kan als je de nieuwe opleiding Fiscaal Recht en Economie aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) volgt. De samenwerking met Fontys Hogescholen in Nederland wordt namelijk uitgebreid met onder andere een uitwisselingsprogramma.

Afgelopen september is de opleiding Fiscaal Recht en Economie in samenwerking met Fontys gestart aan de Sociaal Economische Faculteit van de UNA. Fontys medewerker Paul Cornelissen kwam naar Curaçao om de opleiding op te zetten en van start te laten gaan. “Met in totaal ruim 50 studenten kun je met recht spreken van een succes!” aldus Paul Cornelissen.

Uitwisseling
De Rector Magnificus van de UNA, Rupert Silberie, en de directeur van Fontys Hogeschool Financieel Management, Rob Sparidaans, hebben maandag hun handtekening gezet onder een vervolg‐samenwerkingsovereenkomst tussen de UNA en Fontys Hogescholen. Het gaat om nadere afspraken over de uitwisseling van kennis, docenten en studenten tussen de twee opleidingen. Hiermee wordt het voor studenten van beide opleidingen mogelijk om een deel van hun opleiding in het andere land te volgen.

Win-win
De UNA is blij met de toegevoegde waarde die de samenwerking met Fontys Hogescholen met zich meebrengt. “In een win‐winsituatie is samenwerking altijd goed”, vertelt Rector Magnificus Silberie. Ook de directeur van Fontys Hogeschool Financieel Management is enthousiast. “Fontys is blij met deze vlotte samenwerking met de UNA. Blijkbaar doet afstand er niet toe, als op basis van absolute gelijkwaardigheid een samenwerking als deze tot stand wordt gebracht. De UNA gaat professionele fiscalisten afleveren aan een Antilliaanse markt die daarom staat te springen.”

www.versgeperst.com