• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –De vragen van Helmin Wiels aan UTS waren niet ongegrond, blijkt nu. De PS-leider vroeg onder andere naar de dochterondernemingen van het telecombedrijf. Uit antwoorden van Paul de Geus is gebleken dat de verliezen van deze ondernemingen tot in de miljoenen lopen.

UTS heeft sinds 2007 een dochteronderneming in Suriname en heeft daar sindsdien 63 miljoen gulden verlies geleden. Verder is UTS actief in St.Kitts en Nederland. Door de verliezen moeten de ondernemingen geherstructureerd worden en de vestiging op St.Kitts wordt aan het eind van dit jaar van de hand gedaan. Dit meldt de Amigoe.

St.Kitts
In het eerste jaar dat UTS in Suriname actief was, leed de vestiging 15 miljoen verlies. In 2008 steeg het tot 26 miljoen en in 2009 daalde het verlies naar 22 miljoen gulden. UTS-directeur Paul de Geus verwacht dat het verlies aan het eind van dit jaar zal meevallen. “Normaal kun je pas je investeringen na vijf jaar terugzien, en we zitten pas vier jaar in Suriname”, aldus De Geus. De onderneming van St.Kitts is begonnen als joint-venture in 2005 en volgens de UTS-directeur ging hij niet over die beslissing. Zelf had hij namelijk niet gekozen voor St.Kitts. “Er waren daar al twee telecombedrijven actief, waaronder Digicel. Daarnaast is de markt met 40.000 mensen te klein.”

Nederland
Sinds 2004 is UTS actief in Nederland als D-UTS. Hier zijn ook verliezen geleden maar de precieze cijfers zijn nog niet bekend. De Geus weet wel genoeg over deze cijfers om aan te kunnen geven dat herstructurering nodig is bij de vestiging. Toch verwacht hij dat Nederland dit jaar al quitte kan draaien.

2 reacties op “Miljoenenverlies UTS”

  1. Dat krijg je als je je politieke vriendjes benoemd en ze met geld laat spelen.

  2. En wiie gaat dit betalen??