• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  De benzineprijzen gaan omhoog! En dat terwijl de MFK, de MAN en de PS juist in hun partijprogramma beloofd hebben dat deze omlaag zou gaan. Volgens premier Gerrit Schotte ligt het aan het vorige kabinet dat de prijs omhoog moet. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg de mening van het volk.

“Het is schandalig! Amper een week na Tomas beginnen ze over de benzineprijzen”, zegt een woeste Willem (62). “Hieruit blijkt maar weer dat dit kabinet alleen aan het geld denkt.” Volgens hem belichaamt Schotte ‘mooie beloftes, maar weinig daden.’ Zijn vrouw Cor (60) verbaast het niets dat de prijs omhoog gaat. “Geen premier kan dit tegenhouden. Daar zit de druk van de oliemaatschappijen achter, dat is internationaal bepaald! We kunnen niet anders dan het accepteren, want we moeten toch van A naar B.”

Monopolie
De 28-jarige Patrick vindt het belachelijk dat Schotte zegt dat het al veel te lang geleden is dat de prijzen zijn gestegen. “Het gebeurt juist te vaak. In Nederland gebeurt dat niet zoveel als hier. Net zoals de water-en stroomrekening. Ze hebben een monopoliepositie en ze weten het.”
Shannee (32): “Ja ik moet toegeven dat dit tegen de verwachtingen in is. Ik ben zelf ook een MFK-stemmer en had dit niet verwacht. Maar er zal wel een goede reden voor zijn. Dit kabinet zal het ook wel vervelend vinden, want ze weten dat hun tegenstanders er kritisch op reageren.” De 32-jarige moeder vindt het naar dat de prijs stijgt omdat het vorige kabinet zich niet aan de afspraken hield. “Natuurlijk geloof ik Schotte daarin, hij zal de komende jaren puin moeten ruimen van zijn voorgangers.”

Onzin
“Daarom geloof ik in geen enkele politieke leider”, zegt de 51-jarige Gerold met vuur in zijn ogen. “Allemaal kramen ze onzin uit. Dichter bij het volk, bekijk het! Ik heb zelf een oude barrel als auto en ik heb waterschade thuis, maar Schotte zit in de Dominicaanse Republiek en nu deze verhogingen…waar blijft de hulp? Het geld”, vraagt hij zich af.

12 reacties op “‘Geen premier kan dit tegenhouden’”

 1. De PAR heft het zo slecht ook niet gedaan.Met die schommelingen toen der tijd was het toch wel verstandig de prijzen continu op een gemiddelde te houden. Dat zou ik ook hebben gedaan. Het probleem van Aqualectra is dat ze jaren lang teveel hebben betaald voor te dure directie salarissen en het stroom verlies niet heb kunnen aanpakken. Het enigste wat Schotte nu kan doen om zijn gezicht verlies een beetje te beperken is het volgende. Hij kan via qoutumsysteem kijken wat een gemiddelde familie/gezin vader moeder kinderen aan stroom en water verbruiken per maand dan kan hij een lage tarief voor die groepenhanteren. De tarieven voor mensen met een te hoge stroomverbruik die arco gebruiken kan je dan verhogen ten guste van de minderbedeelde curacaosevolk. Om te bepalen hoeveeel stroom een gemiddelde Curacaoenaar kan er gebruik worden van de kennis nederlandse energiebedrijven op dit gebied. Want Schotte kan ook denken belooft is belooft door de energie prijzen koste wat kost toch verlagen en over een paar jaar wanneer Aqualectra failliet gaat de prijzedn weer te verhogen want zo dom kan hij ook denken. Laat een ander maar dat klus opknappen toch.In dit geval ben ik het ook eens met voorgaande reacties. Onze politici is momenteel bezig een echte zooitje van te maken. Hoe kan het Curacaosevolk voor zo’n ongeregelde zooi hebben kunnen stemmen. Hebben ze gestemt op zijn uiterlijk op zijn mooie gezicht. Het is echt schandalig. Verschrikkelijk. Waar blijven de vakbonden.Waar blijft Bincho Ostiana en andere vakbondleiders die het voor het volk moeten opnemen. Zijn ze actie moe of in slaap gesust. Ojo Ojo Ojoooooooooooooooo wake up wake up mijn volk.

 2. Helaas is het een groot deel van de Curacaose bevolking niet gegeven om na te denken.
  Ze leven met de dag en zoals ze in Nederland zo mooi zeggen ‘als je haar maar goed zit’.

 3. Ben blij dat de regering de benzine prijs omhoog gooit! Eindelijk durft een regering impopulaire acties door te voeren. Volgende stap pensioenleeftijd verhoging naar 65!! Ze houden de benzineprijs laag en wij als bevolking betalen er ook aan mee!!

 4. NU gaat het hard peoples!!!!!!!! fasten your seatbelts! Curacao zal nooit meer zonnig zijn! word een grote puinzooi hier is all aardig op weg … de wegen zijn niet eens berijdbaar stelltetje apen!

  Nederland Curacao was ooit een mooie kolonie maar goed dat ze de schuld niet op de Makambas kunnen schuiven! dit doet men zelf hier maakt men er een zooitje van …

  DONNER GRIJP IN !

 5. Ik ben het met alle reacties eens. Het verbaasd mij ook niet dat de prijzen omhoog gaan, het verbaasd me ook niet dat de “stemmer” er in getrapt is (in het land der blinde is eenoog koning). En natuurlijk is het makkelijk om de vorige coalitie de schuld te geven, dit is een bekend fenomeen (de goede uitgezonderd) op het eiland, het is nooit de fout van jezelf, maar van iemand anders, altijd die slachtofferrol spelen, ook het credo “als ik niks doe, kan ik ook niks verkeerd doen” speelt hierbij, en vooral geen verantwoordelijkheid nemen. De geschiedenis herhaalt zich beste mensen, er veranderd niks op dit mooie eiland. Akkoord, de PAR heeft een overwinning voor het eiland binnen gehaald, maar direct merkt de “ongeletterde” en niet nederlands sprekende arme Curacaoenaar daar (nog) niks van als u begrijpt wat ik bedoel, en die mensen zijn dus nu dus de voedingsbodem van Schotte, Rosaria en Wiels en misbruiken deze onwetendheid ten gunste van hunzelf. Als je geen geld hebt, dan heb je in ieder geval je trots nog, en daar mikken deze gasten op, en met succes, maar vooralsnog gebeurt er helemaal niks in dit land. Akkoord, de PAR heeft het (ei)land van de afgrond gered, maar de arme man/vrouw in de straat blijft arm, zijn/haar levensstandaard zal niet nog verder dalen, maar ook zeker niet stijgen, laten we eerlijk zijn, dus deze mensen “geloven” de beloftes van de huidige coalitie, maar ook zij kunnen dat niet waarmaken. Maar daar gaat het hun ook niet om. Ieder coalitie-lid heeft zijn eigen agenda. Rosalia en Wiels contra Nederland, Schotte mister media-guy, Hakim z’n eigen business…..en het volk??…..Welk volk ook alweer????

 6. Laten we ons nu een keer echt druk maken op de uitkomsten van de Veiligheidsdienst. Schande dat dit tot op heden niet is gebeurd.

 7. Schotte is een niet al te intelligent zwak figuur die zich heel gemakkelijk voor een karretje laat spannen in dit geval de kar van buurtwerker Wiels.
  Maar, en daar komt ie het volk krijgt precies de regering die het verdient.

 8. En dan willen deze mensen onafhankelijk worden..

 9. Verbaast mij niets.
  Verbaast mij meer dat de mensen geloofde dat de huidige coalitie hun belofte zou waar maken.
  Verbaast mij ook dat mensen hier pikken dat de benzineprijs zoveel ineens stijgt. hier heb ik wel een seen stijging van bijna 40% meegemaakt. Moet j ein Nederland eens de prijzen met 2% verhogen en kijken wat er gebeurd!

  Ben trouwens vaak bang dat Mark gelijk heeft

 10. Dit verbaasd me helemaal niet, De heer Schotte en Wiels die weten dromens goed waarmee ze bezig zijn. Nogmaals hebben zij bewezen dat het Curacaose volk makelijk te manipuleren is. Zodra er wordt gesproken over verandering en aftsand nemen van Nederland is bijna iedr antillean bereidt te luisteren, en als het maar mooi klinkt is het goed voor hen. Wat zij niet snappen is dat er geen verandering zal komen want uiteindelijk hebben zij allemaal hun eigen doel, en dat is hun zakken vullen en leven beter voor zichzelf en hun vriendtje’s te maken.

 11. MFK en MAN wisten heel goed hoe het zat vooral de MAN die zelf in de regering zat toen de prijzen stabiel werden gehouden. en dan beloven tijdens de verkiezingen dat de benzineprijs omlaag zou gaan.. kiezersbedrog!

  En puin ruimen van voorgangers.. zonder de PAR zat Curacao met een schuld van miljarden!!

 12. Het is weer erg makkelijk en een groot zwaktebod van Schotte om zijn voorgangers overal maar de schuld van te geven. Hij en de andere coalitiegenoten hadden tijdens de verkiezingen ook wel beter kunnen weten dat de beloftes die gedaan werden, de benzineprijzen lager te maken, nooit waargemaakt kunnen worden. Typisch zo’n voorbeeld van populistische politiek en dom dat de kiezers dat ook nog echt geloven. Wanner gaan ze zelf een keer nadenken of iets oplossen in plaats van modder te gooien naar je voorgangers. Te makkelijk weer!