• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De afgelopen 24 uur is het noodweer geweest op Banda Bou. Hevige regenval ging bij Westpunt zelfs gepaard met een Warwarú (wervelwind). In korte tijd zou er zo’n 165 millimeter regen zijn gevallen. Ooggetuigen spreken van een ravage in het getroffen gebied.

De regen kwam vanaf gistermiddag al met bakken de lucht uit en dit heeft zich de hele nacht voortgezet. Vanochtend vroeg kwam de regen tot een hoogtepunt, waarbij volgens bewoners in slechts twee uur tijd 165 millimeter regen viel. Bij Westpunt hebben verschillende mensen een Warwarú gesignaleerd. Tot nu toe is slechts de schade aan één huis officieel gemeld. Bewoners spreken echter van een grote ramp voor de lokale bevolking en boeren in het gebied.

Doorgebroken dam
“Bij Dokterstuin staan de mensen tot hun knieën in het water,” vertelt ooggetuige Saskia Fungloij. “Er schijnt een dam doorgebroken te zijn waardoor hele gebieden compleet onder water staan.” Saskia rijdt momenteel door het gebied om de schade te inventariseren, maar stelt tot nu toe vast dat de schade mee lijkt te vallen. “Buiten het gebied met de doorbroken dam om, lijkt de schade gelukkig mee te vallen. De schade op Westpunt lijkt het grootst, omdat daar vanochtend ook nog een Warwarú woedde.”

Aardedonker
Ook John Baselmans die woonachtig is in het gebied, is geschrokken van de grote hoeveelheid water. “We hebben net de stroom terug. De telefoons werken nog steeds niet en veel huizen zijn onder water gelopen. We hebben tot nu toe al 165 millimeter regen gehad. Momenteel is het droog, maar het onweert nog steeds en het is nog altijd aardedonker buiten.”

Foto’s door John Baselmans

1 reactie op “Noodweer op Banda Bou”

  1. Ach, die Baselmans toch. Was HIJ het niet die de storm en enorme wateroverlast van 2 weken geleden bagatellisseerde? Was HIJ het niet die het allemaal opklopperij vond, waardoor familie in Nedeland alleen maar ongerust werd gemaakt? Baselmans, niet zeuren nu je zelf tot aan je knieën in het water staat. Niet klagen maar dragen. Toch!??